• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Een Grieks tintje

Een Grieks tintje

Voor de meeste zit de vakantieperiode er al (bijna) op, maar toch wil ik jullie meenemen naar een schitterend vakantieland: Griekenland. En laten wij nou vanaf volgende week dit prachtige land mogen verkennen. Maar hoe zien de Griekse interieurs er eigenlijk uit? Welke kleuren, materialen en structuren worden er gebruikt? Wil jij thuis ook een Grieks interieur creeren? Met deze tips creeer jij een ultiem Grieks gevoel!

schilderij Feeling Good van Aleksandra

Herkomst

De klassieke woonstijl is al eeuwen oud en komt voort uit de Griekse en Romeinse interieurstijlen. In de loop der jaren is de klassieke woonstijl gemoderniseerd en veranderd, maar vele kenmerken komen nog uit deze tijd. Je kunt een klassiek interieur herkennen aan de rijke uitstraling, symmetrie order en harmonie.

schilderij Cockiness van Buttner

Licht, wit en blauw

In een Grieks interieur zie je veel witte en blauwe tinten terugkomen. De kleur wit zorg ervoor dat het zonlicht gereflecteerd wordt en is daarom een zeer populaire kleur. De frisse witte muren in combinatie met alle kleuren blauw voeren de boventoon in een Grieks-Mediterraans interieurs. De frisse kleuren laten ons meteen denken aan de mooie witte huizen op de Griekse eilanden.

schilderij Spring Breeze van Ines

Stoere materialen

Steigerhout en beton zijn materialen die je kunt toevoegen aan het (huidige) interieur. Zeker een must bij de witte en blauwe tinten! Een hele verbouwing is absoluut niet aan de orde. Vervang dat ene fotolijstje eens voor een exemplaar met steigerhout of geef de keukenkastjes een nieuwe houtlook.

Kunst aan de muur

Uiteraard geven de prachtige schilderijen van Kunstvoorjou.nl een finish in touch aan jouw Griekse gevoel. In deze blog vindt je mijn favoriete schilderijen die je zeker kunt toevoegen aan je Grieks-Mediteraanse interieur.

Anna van Zanten © 2018