• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Droom slaapkamer

Droom slaapkamer

Voor de meeste mensen is de vakantie aangebroken. Lekker genieten van de zon, rust en natuur. Of het wordt een klus vakantie doordat er dingen worden aangepakt in en/of rondom het huis. Dat laatste is bij ons van toepassing. Dit jaar gaan we de tuin groots aanpakken en houd ik mij bezig met het afwerken van onze slaapkamer.

slaapkamer met schilderij 'Passion' van Ines

Het lijkt zo eenvoudig het inrichten van de slaapkamer, maar niets is minder waar. Meestal start je met een bed en twee nachtkastjes, verlichting en gordijnen. En dan houden de ideeën vaak op. Er is prima te slapen, maar het is geen gezellige ruimte. Waarom zou de slaapkamer niet zo gezellig zijn als de woonkamer? Zodat de verleiding ontstaat om lekker vroeg onder de wol te kruipen of om gewoon tot rust te komen na een drukke dag. In deze blog geef ik je een aantal tips voor het inrichten van de slaapkamer.

Het bed

Een bed, uiteraard niet te missen in de slaapkamer. Een goed bed is zo ontzettend persoonlijk dat een stukje advies en uitleg over de verschillen niet overbodig is. Door een paar mogelijkheden weg te strepen wordt het steeds duidelijker welk bed het beste bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een tijdloze uitstraling. Daardoor is de slaapkamer makkelijker te veranderen en kun je de accenten zoeken in accessoires, gordijnen of bedlinnen. Of kies er juist voor om het bed te laten pronken in de slaapkamer. Zorg er dan voor dat de rest rustig blijft en de stijl aansluit bij het bed. Anders wordt het veel te druk en is het moeilijk om tot rust te komen. Zet het bed zo in de ruimte dat je er beide goed omheen kunt lopen.

slaapkamer met schilderij 'Coastline' van Ines

Kleur in de slaapkamer

Hoe kies je eigenlijk de juiste kleur? Zoek enkele kleurstalen met je favoriete kleuren en bekijk ze tegen de muren. Handig zijn wat grotere kleurstalen, proefpotjes of een proefroller. Bekijk de kleur om verschillende momenten van de dag. Op deze manier zie je wat de kleur op verschillende dagdelen (daglicht) doet en kun je kiezen welke het beste bij je past.

slaapkamer met schilderij 'Boulevard' van Buttner

Opvallende accentmuren kun je het beste plaatsen achter het bed. Bij gebruik van accentmuren nooit twee recht tegenover elkaar liggende wanden donker verven. Ik gebruik meestal vergrijsde tinten, dat oogt in een slaapkamer rustig.

Inrichten slaapkamer

De finishing touch van de slaapkamer maak je af met mooie bedlinnen, woonaccessoires en wanddecoraties. Probeer het geheel in de slaapkamer rustig te houden. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij of wanddecoratie aan de muur, een leuk plantje in het raamkozijn. Of plaats een leuke fauteuil. Veel kussens op het bed geeft ook iets extra’s. 

Anna van Zanten © 2017