• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

door het VUUR

door het VUUR

De zon schittert. Een ontspannen gevoel maakt zich van mij meester. De gele gloed trekt alle aandacht. Mijn ogen verwerken deze kleur als eerst. Het is vooral een slimme keuze voor waarschuwingsborden. Het valt op. Het zet me op scherp. In een oplettende modus. In de natuur is dat ook terug te vinden. Een wesp waarschuwt voor zijn angel door zijn geel-zwarte harnas. De kleur geel staat echter niet alleen symbool voor voorzichtigheid, maar wordt ook sterk geassocieerd met optimisme en warmte. Geel is een uitbundige, gedurfde kleur. De kleur van de zon is een vrolijke opvallende kleur, die het brein stimuleert. Vele geeltinten zijn tot mij gekomen. Ik ben in opperste paraatheid. Het is lente!

schilderij Fire Island van Sacha

Met vuur spelen

Als het voorjaar haar intrede doet, is het tijd voor muziek in het park. Om ons in koude avonden te verwarmen, zetten we ons neder bij het haardvuur. Met mijn dienstkameraden haal ik verhalen van vroeger op. Muzikaal begeleid door ‘The Fire Side Sessions’ van Snow Patrol. De gele kleur van het vuur wordt begeleid door oranje tinten. Oranje staat voor openheid en gezelligheid. Zoals vanouds gooien we zo nu en dan wat olie op het vuur. Zeker als het om sterke verhalen gaat. En reken maar, die zijn erg sterk!    

Van verkleedpartijen in de slaapvertrekken, kneedbaar staal buiten de vertrekken tot de meters in de ‘mess’. Niet de verwarren met de meters van de ‘cooper test’. Opscheppen over wie het meeste vuur uit de sloffen gelopen heeft. Degene die het dichtst bij het vuur staat, wordt gedurende de avond het vuur na aan de schenen gelegd.

schilderij 'Tree of Life' van Ines

Vurige lucht

De LP hoes van Snow Patrol lijkt geïnspireerd op het schilderij ‘Fire Island’. Het straalt onmiskenbaar veel warmte uit. Alsof de vulkaan ieder moment tot uitbarsting kan komen. De verhalen volgen zich als een lopend vuurtje op. Van de grondbeginselen tijdens de bivak tot de baret die hoog op een weelderige haardos getrotseerd werd.  

Samen halen we meer herinneringen op. Waar kunst en sport verbroedert! Het oranje sport shirt deed dienst als aanmoediging voor het Nederlands Elftal. In de nabijgelegen stad volgden we de verrichtingen met meters zoals in de ‘mess’. Een haardvuur was daar niet nodig. De prachtig verlichte stad is een genot voor het oog. Toegezien hoe na strafschoppen verloren werd van de latere toernooiwinnaar.

schilderij Summers Bloom van Aleksandra

Vurig betoog

Oranje is de kracht van het scheppen van nieuwe dingen. Oranje geeft creatieve inspiratie. Als kleur varieert oranje van donkere, aardse tinten tot meer roze tinten zoals zalm en koraal. Het is een mengkleur van rood en geel en doet denken aan speelsheid, energie en vrolijkheid. Van de schil van de sinaasappel tot de binnenste kern van de aarde. Een oranje kleur die gebruikt is in een kunstwerk maakt vrolijk!

drieluik schilderij 'Maya' van Buttner

De zon gloeit vurig oranje. Het haardvuur straalt nog steeds. De kleur oranje straalt van nature een gevoel van frisheid en vitaliteit uit. Frisheid van de lente en bijna net zo vitaal als mijn dienstkameraden. De kameraadschap is sterk. Voor elkaar door het vuur!

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Walter van Steen © 2022