• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Decoreren met je interieur

Decoreren met je interieur

Een interieur wordt pas echt persoonlijk als er gebruik wordt gemaakt van verschillende woonaccessoires. Inrichten van een ruimte draait om details. Niet alleen in kleur en groeperingen, maar ook in materialen en combinatiemogelijkheden. Het stylen van accessoires in je interieur kan soms nog best lastig zijn. Het probleem is vaak dat het al snel rommelig kan gaan ogen. Moeilijk? Nee, dat is het zeker niet. Pak een kop koffie of thee en neem op je gemak deze blog eens door.

schilderij Freedom van Buttner

Ton-sur-ton

Wanneer de basis van je interieur rustig is, kun je het interieur afwisselen met kleurrijke accessoires. Kies iets dat in het oog springt, maar behoud wel een mooie eenheid. Dit kun je doen door bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur te kiezen. Ook wel ton-sur-ton genoemd. Je kunt ook woondecoraties mixen met twee diverse kleuren, maar bij voorkeur niet teveel omdat het wellicht snel te ‘druk’ kan worden. Gebruik daarentegen wel verschillende materialen, hierdoor creëer je de spanning.

schilderij Feeling Emotion van Buttner

Groeperen

Woondecoraties in het interieur maakt de ruimte levendig, maar pas op voor overmatig gebruik. De gouden tip bij de perfecte styling is: groeperen. Laat de andere plekken bewust leeg, dit zorgt namelijk voor een rustig geheel. Varieer van vorm en hoogtes en kies voor een oneven aantal decoraties om speelsheid en spanning te creëren. Ook kun je in de vormen variëren. Combineer bijvoorbeeld woonaccessoires met ronde en hoekige vormen. Wil je het liever rustig houden? Ga dan voor een eyecatcher die alle aandacht trekt.

schilderij Cockiness van Buttner

Decoreren met schilderijen

Durf! Hang eens meerdere schilderijen naast, onder en boven elkaar. Beschouw de groeperingen als één kunstwerk. Tevens geeft het een leuk effect wanneer een groep schilderijen net buiten de lijnen een rechthoek of vierkant vormen. Ook met schilderijen kun je variëren in afmetingen. Neem bijvoorbeeld een wanddecoratie uit de categorie grote schilderijen 150 cm + en combineer het met meerdere kleinere exemplaren. Niet ieder schilderij hoeft per se bevestigd te worden aan de muur. Een schilderij kun je ook los op een dressoir decoreren of juist op een standaard. En weet je dat je alle schilderijen bij Kunstvoorjou.nl ook op maat kunt laten schilderen?

schilderij Summer Roses van Ines

Ik zeg het al vaker, ga voor wanddecoraties die binnen jouw stijl past. Zie trends als een inspiratiebron, maar laat je er niet teveel door leiden. Ga voor iets wat je zelf mooi vindt of waar een bijzonder verhaal achter zit. Op die manier geeft je juist een persoonlijke touch aan het interieur en geniet je van iets wat jaren mee kan gaan.

Anna van Zanten © 2018