• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De Woonmaanden 2

De Woonmaanden 2

Wat maakt bladeren door woontijdschriften en -boeken zo leuk? Waarom is iedereen, af en toe of regelmatig, wel met zijn/haar interieur bezig en geeft dat zoveel plezier? Hoe kan het dat de inrichting van een kamer je thuis doet voelen of een unheimisch gevoel geeft?

Inrichten appelleert aan gevoel én verstand, aan volgen van intuïtie én maken van doelgerichte keuzes, aan regels en wetmatigheden die we met een creatieve speelsheid kunnen doorbreken. Interieur, we leven er elke dag in en tegelijkertijd is het vaak zo bijzonder en speciaal. En dat is wat woon- en kleurexperts elk jaar opnieuw willen vangen in woontrends en kleurpaletten.

interieurfoto schilderij Diversity van Ines

Woontrends 2020

We leven in een wereld die steeds uitgestrekter wordt en ons tegelijkertijd verder naar binnen laat keren. We maken deel uit van de stad en de samenleving, maar staan bewust stil bij de rijkdom die de natuur ons biedt. We werken hard en willen genieten van onze creatieve mogelijkheden. En dit willen we ook graag laten zien in onze woonomgeving. Beleving en gevoel zijn cruciaal bij het definiëren van woontrends, in m’n vorige blog, De Woonmaanden 1, heb je daar al meer over kunnen lezen.

interieurfoto Riff Wave van Buttner

De woontrends voor 2020 maken duidelijk dat we een nieuwe lijn beginnen te trekken, die de scherpe randjes van vormen afhaalt en er zachte rondingen aan toevoegt. Dat geeft ruimte aan een warme, zachte woonstijl met organische vormen voor meubels en accessoires; speelse rondingen in dessins, prints en schilderijen.

interieurfoto Dark Skies 2 van Aleksandra

Kleurtrends 2020

De kleurtrends die jaarlijks worden gekozen zijn een ware verrukking voor liefhebbers van kleur en kunst! Prachtige kleurpaletten, opgebouwd uit een centrale ‘Kleur van het Jaar”. Zachte kleurschakeringen of intense contrasten die precies verbeelden wie we in dit leven willen zijn en waar we voor willen staan.

interieurfoto Rainforest van Buttner 

“Chinese Porcelaine’ is één van de centrale kleuren voor het komend jaar en wat zal dit diepe, heldere blauw prachtig matchen met de verschillende woontrends. De krachtige kleur laat zich net zo makkelijk combineren met een interieur dat zich kenmerkt door introspectie, bezinning en natuurlijke materialen als met een inrichting die speels en uitdagend de hectische, snelle en veelal digitale wereld van buiten naar binnen brengt.

interieurfoto Pazifik van Ines

Wat wel en wat niet

Kijk je nu, al lezend, om je heen en je bent nog helemaal tevreden met wat je ziet, dan is er natuurlijk geen reden om ineens je interieur totaal te veranderen. Het leuke van de woon- en kleurentrends is dat ze je willen inspireren, maar dat de keuze aan jou is. Juist dan kan een (nieuw) schilderij, eventueel in combinatie met een andere kleur op de muur of enkele nieuwe woonaccessoires, je die nieuwe lijn laten volgen en je naar jouw eigen woonsfeer voor 2020 leiden. Voordat je een schilderij koopt wil je natuurlijk zien hoe het er in je woonkamer uitziet. Gebruik dan de handige tool in deze webwinkel Voorbeeld in mijn interieur en plaats het schilderij van je keuze boven je eigen bank.

Lees ook De Woonmaanden 1 van Thera

Thera van Assen © 2019