• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De Woonmaanden 1

De Woonmaanden 1

’Oktober woonmaand’, de maand waarin wonen centraal staat, is inmiddels een begrip. Er worden nieuwe wooncollecties gepresenteerd, woonbeurzen georganiseerd en de woonkleuren en -trends voor het komende jaar bekendgemaakt. Een fantastisch moment om inspiratie op te doen, je te laten verrassen en met frisse blik na te denken over je eigen interieur.

Schilderij Gold Vein van Ines

Voor verschillende trends worden verschillende namen en omschrijvingen gebruikt, waardoor het allemaal op elkaar lijkt en toch net niet. Maar uiteindelijk zijn er meer overeenkomsten dan verschillen en is het woon- en leefgevoel in vier richtingen onder woorden te brengen.

Leef bewust

Bewust met onszelf en met de wereld om ons heen bezig zijn speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven en dit zien we ook terug in de nieuwe woontrends. We hebben behoefte aan milieuvriendelijke interieurproducten en duurzame oplossingen. Naturel kleuren, natuurlijke materialen als steen, hout, beton, metaal, wol, linnen en ambachtelijk gemaakte producten passen hier goed bij.

schilderij Tropical Mist van Buttner

Bewust wonen is vaak ‘groen’ wonen, we geven de natuur een plek in ons interieur met grote planten, een behangprint van gestileerde bladeren of een schilderij met de natuur als thema aan de muur. 

Durf creatief te zijn

In deze woontrend voelen industriële materialen, uitgesproken kleuren en bijzondere dessins zich thuis. Kies je voor deze stijl dan richt je je interieur niet precies volgens de regels in, maar zoek je juist de grenzen van die regels op. Onverwachte interieur oplossingen, krachtige diepe kleuren, grote vlakken en verrassend lijnenspel, het kan allemaal. In deze woontrend hoef je niet te kiezen, maar voeg je verschillende materialen en producten bij elkaar tot een stoer en solide geheel.

schilderij Landed in the Jungle van Buttner

Speel met plezier 

Je verwonderen, genieten en spelen als een kind kunnen een verademing zijn in de tred van werk en verplichtingen. In deze woontrend is er ruimte om te spelen met kleuren, grappige items en persoonlijke accessoires. Deze stijl zal minder uitgesproken en contrastrijk tot uitdrukking komen dan de creatieve woontrend, maar geeft je mogelijkheden om een licht en vriendelijk interieur te maken dat een glimlach bij jezelf of anderen teweeg brengt.

interieurfoto schilderij Spring Meadow van Aleksandra

Wees jezelf

Deze woontrend staat voor eenvoudig en ongecompliceerd, los van de prikkels en uitdagingen van onze dagelijkse leefomgeving. Zachte kleuren, tactiele materialen, geen overdaad aan materialen en items. In deze inrichting kun je tot jezelf te komen en ruimte geven aan degenen om je heen. Meer heb je niet nodig.

schilderij Sketchbook Figures van Aleksandra

De nieuwe woontrends inspireren om met vernieuwde blik naar je inrichting te kijken. Misschien is het tijd voor grote veranderingen of maken enkele aanpassingen al het verschil. Kies bewust, wees creatief, speel, blijf jezelf én maak zeker ook gebruik van de uitstraling van een goedgekozen schilderij wat je interieur een persoonlijk karakter zal geven.

Lees ook De Woonmaanden 2 van Thera

Thera van Assen © 2019