• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De warmte van groen

De warmte van groen

Tijdens een lange, koude winterwandeling zie ik om me heen dat de natuur zich heeft teruggetrokken in een sober en vergrijsd kleurenpalet. Het landschap dat me in lente, zomer en herfst steeds opnieuw verrast als een kleurrijk schilderij in alle mogelijke kleurtonen en -tinten is nu stilgevallen tot een zwart-wit pentekening met enkele grafische lijnen.

De natuur wacht stil tot een nieuwe lente aanbreekt en haar met warmte en energie zal vullen. Na mijn wandeling laat ik de stilte van buiten achter me en stap binnen in de warmte en levendigheid van thuis.

interieur met schilderij 'Wintermood' van Ines

De warmte van thuis

Een warm en sfeervol huis, waar we kunnen ontspannen en samenzijn, is één van de waardevolste dingen van het leven. We verlangen naar een leefomgeving die zowel geborgen als uitnodigend is, waar we helemaal onszelf zijn en vriendschap kunnen delen met anderen. Kleur is een van de basiselementen waardoor de ruimten in een huis jouw thuis gaan worden.

Hoewel we uit enorm veel kleuren kunnen kiezen, blijkt steeds opnieuw dat we een voorkeur hebben voor de levendige warmte van groen in het interieur. Voor 2023 is groen zelfs gekozen als “kleur van het jaar” (Lees: 'Inspiratie voor kleur; de kleurentrends van 2023') met ‘Nordic Green’, een natural beauty die groen en grijs bevat en ‘Vining Ivy’, een expressieve kleur die balanceert tussen blauw en groen.

interieur met schilderij 'Incrowd 4' van Aleksandra

Harmonie en balans

Groen staat voor harmonie en balans. Het is de kleur waarmee we ons verbinden met de natuur. Groen is zowel rustgevend als levendig. Groen combineert net zo makkelijk met koel blauw als met warme geel- en roodtinten. Dat maakt groen zo’n aantrekkelijke kleur voor je interieur. Een rustige basis met wanden in een zacht grijsgroene tint, aangevuld met een fauteuil in een warm-roze kleur, geven je living een zachte uitstraling met een beetje pit. En een woonkamer met veel natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol en de natuurlijke levendigheid van groene planten wordt vanzelf gezellig en ontspannen.

Kunst kan het warme, groene kleurenpalet voor je interieur versterken en verrijken. Een geschilderd landschap of een groot schilderij in zachte groentinten, geeft je de mogelijkheid om nog meer nuances van deze veelzijdige kleur toe te voegen. Maar je kunt groen ook uitdagen, door in je kunst juist te kiezen voor diepe, rijke kleuren als rood, geel, bruin of oranje. Groen kan ook het canvas zijn voor verhalende fotokunst, symbolische bronzen beeldjes of abstracte grafische kunst.

interieur met schilderij 'Tierra Verde 3' van Aleksandra

Groen maakt van je huis een echt thuis, dus laat je omarmen door deze kleur in je interieur. Versterk de basis met een zachte groentint op de wanden, maakt het levendig en uitnodigend met de toevoeging van natuurlijke materialen, meubels in verschillende kleurtinten, kleurrijke kunst en breng de natuur in huis met écht groen.

Thera van Assen © 2022

Kunst shoppen in deze stijl bij Kunstvoorjou.nl:

Fotokunst 'Laatste Rustplaats' van Dirk Wiersma

Fotokunst 'Hangbrug' van Dirk Wiersma

Bronzen beeld Vrouwenhand met Vlinders