• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De warme woonsfeer van December

De warme woonsfeer van December

Het is december op onze kalender; de laatste donkere weken van het jaar. We kleuren de dagen met licht en een warm, sfeervol thuis - uitnodigend om op een ontspannen manier de komende feestdagen door te brengen. Juist omdat het allemaal ‘anders dan anders’ zal zijn.

interieurfoto schilderij She van Sacha

Houd het simpel

Het is verleidelijk om je kamer overvloedig te versieren met decoratie van vorige jaren en al het moois dat aanlokkelijk in winkels en online gepresenteerd wordt. Het is jammer als daardoor dat mooie meubelstuk of kunstwerk aan de muur ondergesneeuwd raakt met tijdelijke sfeerversiering. Houd het simpel, in eenvoud schuilt nog steeds een grote kracht. Het gaat uiteindelijk meer om vieren en samenzijn, dan een overdaad aan kerstartikelen. Het kan zelfs een goed moment zijn om te investeren in een nieuw schilderij, als een blijvende herinnering aan de kostbare momenten die nu gevierd worden.

interieurfoto schilderij Winter Sun van Ines

Houd het natuurlijk 

Hout en het groen van takken en bladeren zijn eenvoudige, maar krachtige sfeerversterkers. Hout, bijvoorbeeld houten kerstaccessoires, in je interieur geeft meteen een warme, huiselijke sfeer. Hout vertelt een eigen verhaal met waardering voor het ambachtelijke, hout is stoer en uniek.

interieurfoto schilderij Twilight Bay van Buttner

Hout en groen gaan perfect samen. Je kunt groen in je woonkamer brengen met een echte kerstboom, zo eentje die naar hars en dennennaalden ruikt, maar ook met allerlei takken groen of kies voor een schilderij in warme groen- en natuurtinten dat op een blijvende manier buiten naar binnen brengt.

Houd het licht 

Kerst is een feest van licht en dat mag gezien worden, zeker nu de dagen kort en de schemerige namiddagen en avonden lang zijn. Heb je een kerstboom, kies dan voor 2 soorten verlichting in de boom. Een basisverlichting die de boom een glanzende gloed geeft en accentverlichting her en der verspreid. Hetzelfde effect, basis- en accentverlichting, pas je ook toe op de andere lichtbronnen in je huis. Kies voor een zachte, warme basisverlichting die de kamer een natuurlijke warmte geeft en voeg op verschillende manieren lichtaccenten toe. Kaarsen als subtiele lichtpuntjes, een spot op je lievelingsschilderij, een lichtaccent in een donkere hoek van de kamer en ook de open haard of houtkachel is een warme bron van licht.

schilderij White Garden (omgekeerd!) van Ines

Houd het dicht bij elkaar

Wees subtiel in je keuze voor kleuren en vormen, zet neer of hang op wat je écht de moeite waard vindt en laat achterwege wat alleen maar ruis in de kamer geeft. Laat je huis uitstralen dat in de laatste weken van het jaar rust en tijd voor elkaar genoeg zijn, meer heb je eigenlijk niet nodig

Thera van Assen © 2020