• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De stad als inspiratie voor je interieur

De stad als inspiratie voor je interieur

Je hebt het inmiddels al in vorige blogs kunnen lezen, we zien uit naar vakantie of zitten er inmiddels middenin. De zomer is bij uitstek een periode om te genieten van rust, zon en aangename temperaturen of nieuwe plaatsen te ontdekken en actief bezig te zijn. De natuur kan een geweldige plek zijn om even afstand te nemen van je dagelijkse werk en leven, maar ook in de stad kun je nieuwe energie opdoen.
 
interieur schilderij 'World Traveller' van Buttner
 

De inspiratie van een stad

De stad is door de mens gemaakt met ijzer, staal, hout, beton, glas, steen én is er voor de mens, om er te wonen, te werken, te studeren of te bezoeken. Kunst, film, theater, muziek, eten, drinken en het nodige groen in parken en stadstuinen geven de stad een levendig, dynamisch karakter. Mensen en functies komen er samen, de oppervlakte is relatief klein en de behoefte aan ruimte groot. Er worden oplossingen gezocht en gevonden, het leven in de stad blijft een eindeloze bron van inspiratie, heeft respect voor wat er al was en gaat vernieuwingen niet uit de weg.
 
schilderij Den Haag Skyline van Ines

De stad inspireert 

De bouwmaterialen van een stad zijn heel geschikt om toe te passen in je huis. Grote ramen met stalen kozijnen, een betonnen vloer, houten balken die nog zichtbaar zijn aan het plafond, ongepleisterde of bakstenen wanden, open smeedijzeren trappen, industriële lampen, metalen kasten, een donker en vergrijsd kleurgebruik met felle kleuraccenten - ze geven je huis die stedelijke, industriële uitstraling.
 
schilderij Beautiful Day van Ines
 
Een stad krijgt kleur door billboards, graffiti, fotografie en reclame. Je kunt daarmee spelen bij het inrichten van je huis door afbeeldingen, foto’s, letters, teksten samen te voegen en niet bang te zijn voor grote formaten. Je kiest (of vindt ze misschien letterlijk op straat) items in dezelfde industriële, stoere stijl. Zoek altijd naar een combinatie van materialen en voorwerpen die wat rauw en ongeordend aandoen, dat komt het dichtst bij die unieke sfeer van een stedelijke omgeving.
 

De stad als inspiratiebron voor je kunst

De stad inspireert door kunst, muziek, film en theater, elementen die je thuis terug wilt laten komen. Geniet van muziek en film, de bijbehorende muziekinstallatie en tv hoeven geen storende elementen te zijn en integreer je in de rest van de inrichting. Zorg dat er voldoende ruimte is voor kunst aan de muur, je hoeft je echt niet te beperken tot één kunstwerk aan de wand. Je kunst kan gebaseerd zijn op fotografie, graffiti of reclame, maar ook de skyline van de stad zelf is een boeiend onderwerp voor een kunstwerk.
 
schilderij 'Shipping' van Buttner
 
De grootste charme van het stedelijk wonen is veel verschillende functies bij elkaar brengen op een relatief klein oppervlak, een uitdaging die je ook in je interieur kunt aangaan en die in een dynamische leefomgeving resulteert waarin het heerlijk is om je alleen terug te trekken of tijd door te brengen met anderen, zowel in de zomer als in de andere seizoenen.

Thera van Assen © 2017