• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De smaak van: samen

De smaak van: samen

In de vorige 2 blogs hebben we gekeken naar de interieur smaak van de mannen en de vrouwen apart. Daar zijn best wel een aantal verschillen in te vinden… Hoe brengen we de twee verschillende  interieur smaken van de mannen en de vrouwen nou bij elkaar?

schilderij White Garden van Ines

Vaak kiezen we samen voor een middenweg. Dus bijvoorbeeld een industrieel interieur, met een stoere bank, maar wel vol met kussens en die fauteuils erbij in een mooie zachte stof. Of een landelijk interieur, maar dan niet romantisch, maar stoer. De Scandinavische woontrend was er een waarin zowel mannen als vrouwen zich goed konden vinden.

schilderij Pastel Flowers van Aleksandra

Belangrijk is dat zowel de man als de vrouw zich thuis voelt in hun interieur. Dat betekent dat je als adviseur echt moet zorgen dat beide stijlen samenkomen. En dat zowel de man als de vrouw zich er in herkent. Waar je voor moet waken is dat de partners compromissen gaan sluiten, zoals: “als jij dat mag, dan mag ik dit.” Dan krijg je een vlees nog vis interieur en voelen beiden zich er niet thuis.

schilderij Liquid Gold van Buttner

Het uitgangspunt is dat zeker de basisstukken zoals de vloeren, de kleuren op de wanden, de bank en de eettafel door zowel de man als de vrouw echt mooi gevonden wordt. Misschien kun je dan nog wel een compromis sluiten in andere items. Ga vooral op zoek naar overeenkomsten in smaak, ga op zoek naar de raakvlakken en maak hier en daar een uitstapje naar wat de een graag wil en wat de ander graag wil. Mits het in het totaalplaatje past natuurlijk.

schilderij Abstract Jazz van James

Dat geldt ook voor de kunst die samen uitgekozen wordt. Ga voor een stijl die jullie allebei aanspreekt. Die is vast en zeker te vinden. Een onderwerp waar jullie allebei iets mee hebben, een kleurencombinatie die jullie allebei aanspreekt. Probeer ook hier de overeenkomsten te vinden. Dan krijg je een interieur waarin je allebei thuiskomt!

Lees hier: Deel 1 De smaak van: de mannen en Deel 2 De smaak van: de vrouwen

Inge Lohman © 2017