• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De smaak van: de vrouw

De smaak van: de vrouw

Je leest nu het tweede deel van een drieluik over de verschillen in smaak tussen mannen en vrouwen bij de inrichting van de woning. In dit deel gaat het over de interieur smaak van vrouwen. In het vorige deel waren de mannen aan de beurt en in het laatste deel probeer ik de twee smaken bij elkaar te brengen.

schilderij Flower Meadow van Ines

Vrouwen zijn over het algemeen beter op de hoogte van de trends op interieurgebied dan mannen. Ze volgen blogs, lezen de woontijdschriften en shoppen vaker. Ook hebben ze sneller het gevoel dat ze iets willen veranderen in het interieur.

In deze tijd waarin we duurzaamheid ook steeds een belangrijker item vinden, betekent dat dus dat de basis wordt uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardige producten die heel wat jaren mee kunnen en dat wordt aangevuld met accessoires die wat sneller en gemakkelijker veranderd kunnen worden.

interieurfoto met schilderij 'She' van Sacha

Accessoires meegaand met de trends en wisselend per seizoen. Door te wisselen van accessoires heb je ook eerder het gevoel dat je interieur vernieuwd is, terwijl je maar een kleine aanpassing hebt gedaan. Kleine investering, groot effect.

Daarnaast willen vrouwen ook vaker kleur in hun interieur. Kleur op de wanden, verschillende kleuren in de vele kussens die ze graag op de bank leggen, kleur in de accessoires en kleur in de kunst natuurlijk.

interieurfoto met schilderij 'World Traveller' van Buttner

Voor vrouwen is het belangrijk dat de kunst die ze kiezen ook echt bij hun interieur past. Ze kiezen op gevoel en kijken naar de verschillende kleuren die moeten matchen met hun interieur. Wie de kunstenaar is van het schilderij is van ondergeschikt belang.

Lees hier Deel 1 De smaak van: de mannen en Deel 3 De smaak van: samen

Inge Lohman © 2017