• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De smaak van: de man

De smaak van: de man

Dit is de eerste blog van een drieluik over de verschillen in smaak tussen mannen en vrouwen bij de inrichting van de woning. In dit eerste deel gaat het over de interieur smaak van mannen. In het volgende deel zijn de vrouwen aan de beurt en in het derde en laatste deel probeer ik aan te geven hoe je die verschillen in smaak kan overbruggen.

schilderij New York Skyline van Ines

Deze blog gaat dus over mannen en wat hun do’s and don'ts zijn ten aanzien van het interieur. Vanuit mijn ervaring weet ik: zoveel mannen, zoveel meningen, maar ik denk wel dat ik een soort van algemene deler kan omschrijven.

Als mannen iets vinden over interieur geldt over het algemeen dat ze geen roze in huis willen. Geen bank met allemaal verschillende losse kussentjes en ook geen wandplanken met prullaria en mierzoete accessoires.

interieur met schilderij 'Homecoming' van Buttner

Maar wel planten, kunst, kleuren, design, een fijne bank om te relaxen en het liefst een stoere fauteuil. Ruimtelijkheid en praktisch zijn ook wel begrippen waar mannen waarde aan hechten.

interieurfoto met schilderij 'Maya' van Buttner

Qua sfeer is het natuurlijk niet in één richting te brengen. Niet alle manneninterieurs zijn strak en minimalistisch. Maar ze zijn er wel, net als landelijke interieurs en stoere interieurs. Een grapje in het interieur, gadgets en elektronica zijn ook elementen om rekening mee te houden in een mannen interieur.

interieur met fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk

Zoals hierboven al vermeld is kunst dus ook iets waar mannen waarde aan hechten. In het bijzonder kunst met een verhaal erachter. De persoon achter het kunstwerk is daarnaast ook van belang voor veel mannen. Het totale plaatje moet dus kloppen….

De volgende keer schrijf ik over de smaak van vrouwen en in de laatste blog van dit drieluik help ik je om de verschillen in smaak samen te brengen.

Lees hier Deel 2 De smaak van: vrouwen en Deel 3 De smaak van: samen

Inge Lohman © 2017