• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De slaapkamer, rustig genieten

De slaapkamer, rustig genieten

Het is zomer, je dagelijkse ritme en routine vertragen. De wekker staat op stil, je neemt voor alles de tijd. Je strekt je vaker languit, in de tuin, op het balkon, aan het strand, na een lange wandeling. Of zomaar, omdat even languit een natuurlijke reactie is als je tot rust komt.

schilderij Liquid Gold van Buttner

De slaapkamer geeft je rust

Thuis is je slaapkamer de plek waar je rust vindt of die rust zelf creëert. Eenvoudig, functioneel en persoonlijk, meer is niet nodig voor een geslaagd slaapvertrek.

Een goed bed is een must, kastruimte mag. Eventueel een stoel of tafeltje, daarmee is de inrichting van je slaapkamer al bijna compleet.

Soms is het nodig om de ruimte nog een tweede functie te geven. Zelf heb ik mijn werkplek in mijn slaapkamer. Door een goede afscheiding te maken, het slaapgedeelte alleen voor slapen te gebruiken en de werkplek opgeruimd te houden, gaan beide functies toch goed samen.

schilderij Free van Buttner

De slaapkamer, een persoonlijke keuze

De slaapkamer is, misschien nog wel meer dan andere kamers in je huis, een plek van keuzes maken. Elke keuze werkt mee om de balans te houden tussen persoonlijke intimiteit en neutrale rust.

Hard of zacht, de eerste keuze betreft de vloer. Zachte vloerbedekking, tapijt, helpt mee aan een gezond binnenklimaat. Het houdt rond dwarrelend stof en vuil vast en is makkelijk te reinigen. Tapijt zorgt voor extra veiligheid en geeft natuurlijke warmte.

schilderij Blue Garden van Ines

Heb je liever een harde vloerbedekking, dan zijn hout, laminaat, marmoleum, pvc of een natuurlijk materiaal als kurk goede mogelijkheden. Je kunt van een harde, gladde vloer een prachtige eye-catcher maken en de rest van het interieur ‘leeg’ houden.

De volgende keuze is het bed, misschien wel de belangrijkste investering in je huis. Een goed en comfortabel bed is de eerste voorwaarde voor de nachtrust waarmee je met nieuwe energie weer aan je dag begint. Onderzoekers zijn er steeds meer van overtuigd dat het befaamde ‘middagdutje’ weldadig is voor ons lijf en leven. Hoe uitnodigend is je eigen slaapkamer om van die rustmomenten overdag te profiteren?

schilderij Red Balloon van Ines

De slaapkamer, licht en lucht

Verlichting en raambekleding spelen een cruciale rol voor de sfeer van je slaapruimte. Laat natuurlijk daglicht binnenstromen. Lichte, transparante gordijnen filteren het daglicht en geven de kamer een mooi diffuus licht. Toch slapen de meeste mensen beter in het donker, combineer lichte gordijnen met verduisterende zonwering of bijvoorbeeld luiken.

Kies verlichting liefst met dimmer, zodat je de belichting kunt aanpassen aan het moment. Een heldere basisverlichting, enkele lichtpunten om te kunnen lezen en eventueel wat kleine verlichting om donkere hoekjes op te lichten, is genoeg.

schilderij Passion van Ines

Tenslotte wil je ook graag persoonlijke items een plek geven. Kies en selecteer. Het wordt al snel teveel van het goede. Kies voor voorwerpen die intimiteit uitstralen, zonder onrustig te worden. Enkele persoonlijke dingen, bloemen, een plant en een schilderij maken de sfeer van de slaapkamer helemaal af. Een uitnodigende ruimte waar je de hectiek van de dag loslaat om die, uitgerust, weer op te pakken. 

 Thera van Assen © 2016

Thera van AssenThera van Assen is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Thera van Assen beheert RUiM. RUiM is inspiratie, idee en info over interieur. RUiM wil zich inleven in jouw woonbeeld en geeft er invulling aan. 

RUiM richt zich op meerdere invalshoeken van een interieur. De basis, indeling en inrichting van de verschillende ruimtes. Maar ook wat er nodig is om je huis (weer) tot een functionele en comfortabele woonplek te maken. En, misschien wel de basis van alles, wat de eigenheid van jou en je huis is en hoe je dit zichtbaar en voelbaar kunt maken.