• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De ongedwongen Ibiza woonstijl

De ongedwongen Ibiza woonstijl

Een haast paradijselijk eiland met prachtige natuur en een gemoedelijke sfeer; voor veel mensen, misschien ook wel voor jou, heeft Ibiza een bijzondere aantrekkingskracht als vakantiebestemming of om er te wonen en te werken.

schilderij 'Summers Bloom' van Alkesandra

De aantrekkingskracht van Ibiza

De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en maakt alle kleuren dieper en intenser; het blauw van het water, het groen van bomen en planten, de kleuren van marktkraampjes en strandparasols.

Ibiza is een Spaans eiland, maar trekt mensen vanuit de hele wereld. Je vindt er invloeden uit al die verschillende landen en culturen, van Afrika tot de Scandinavische landen. Het zonlicht en de mix van culturen weerspiegelt zich niet alleen in de levensstijl, maar ook in het interieur.

interieurfoto met fotokunst 'Under the Volcano' van Dirk Wiersma

De Ibiza woonstijl

Logisch dat je die eclectische leefstijl terugvindt in de interieurs. En jij kunt deze woonstijl ook zelf toepassen in je interieur. Denk aan natuurlijke materialen, veel wit, maar ook kleurrijke details.

Leven op een eiland betekent dat je gebruik zult maken van de materialen die op het eiland zelf te vinden zijn. Veel meubels en accessoires zijn gemaakt van hout, waarin de natuurlijke elementen zoals knoesten en jaarringen nog zichtbaar zijn. Bijzondere strandvondsten als drijfhout en schelpen breng je mee naar huis als woonaccessoires. De mix van invloeden uit diverse culturen zie je vooral terug in stoffen voor kussens, gordijnen en als meubelstoffen.

schilderij 'Blush Sky' van Buttner

Hoe maak je een Ibiza interieur

De basis is licht en veelal wit, met witgeschilderde wanden, een lichte vloer en transparante raambekleding. Je maakt een royale loungeplek om met elkaar van tijd en gezelligheid te genieten. Je kiest voor natuurlijke stoffen als katoen of linnen en voor manden van rotan en zeegras. In de details kun je alle denkbare kleuren toevoegen, liefst met mooie grafische patronen. Als je door je oogharen kijkt, zie je Spanje, Marokko, Zuid-Amerika, Afrika en Scandinavië. Een aangespoeld stuk hout, grote planten en kleurrijk serviesgoed maken de ontspannen Ibizastijl af.

interieurfoto met fotokunst 'Sloepje op Zoutmeer' van Dirk Wiersma

Kunst in de Ibiza woonstijl

Behalve accessoires met invloeden uit andere culturen, wil je natuurlijk ook andere persoonlijke elementen als boeken, foto's en schilderijen neerzetten of ophangen. Je kunt in een eclectisch wooninterieur kiezen voor uitbundige kunst die het ontspannen eiland vakantiegevoel oproept of juist meer ingetogen, persoonlijke kunst een plek geven.

Bronzen beeld 'Dansende vrouw met Kind'

De Ibiza-stijl laat je heerlijk wegdromen naar verre oorden en geeft je een ongedwongen basis om thuis elke dag je eigen droom te leven.

Thera van Assen © 2022