De ongedwongen Ibiza woonstijl

De ongedwongen Ibiza woonstijl

Een stijl die we eigenlijk al een aantal jaren zien, maar toch nog steeds actueel is, is de Ibiza stijl. Ook wel de Beach stijl genoemd. Het roept een ontspannen vakantiegevoel op, door de ongedwongen sfeer. Die ontspannen sfeer is thuis natuurlijk ook zeer welkom!

interieurfoto schilderij Landed In The Jungle van Buttner

Wat is de Ibiza stijl?

Je kunt de Ibiza woonstijl aan diverse elementen herkennen. Bijvoorbeeld de kleurrijke originele stoffen en materialen ontstaan door de mix van invloeden uit diverse culturen, zoals Zuid-Amerikaans, Marokkaans en Indiaas. Inspiratiebronnen voor deze stijl zijn de natuur, de nomaden en de hippies.  Kort samengevat is het dus een ongedwongen kleurrijke en ontspannen woonstijl en ademt het creativiteit en vrijheid.

Hoe maak je een Ibiza interieur?

De basis van een Ibiza interieur is wit. Houd de wanden spierwit voor een optimaal fris gevoel. Als je gezegend bent met een authentiek balkenplafond in je woning laat dit dan zien. Schilder de balken niet, maar laat het hout in tact. Dat zorgt voor kracht en authenticiteit. Houd de vloer licht. Dat kan een houten of natuurstenen vloer zijn, maar ook een lichtgrijze betonnen vloer doet het goed in deze stijl. Mooie lichte natuurlijke raambekleding en je basis is klaar. 

schilderij Crazy Clouds van Ines

De meubelen die in deze Beach woonstijl passen zijn onder andere banken die je uit losse elementen kunt opbouwen (een tikkeltje nonchalant gestoffeerd met etnische stoffen), rotan fauteuils of fauteuils in naturel leder en een Marokkaans kleed. De verlichting van Ay Illuminate (bijvoorbeeld de Z serie) past hier perfect bij met zijn natuurlijke materialen en een beetje rommelig uiterlijk.

interieurfoto schilderij A Long Day van James

Style je Ibiza interieur af met accessoires als een aangespoeld stuk hout, een gedroogd veldbloemetje in een lijst en een grote vingerplant of palmboom. Ook gevonden schelpen van het strand kun je etaleren. Pas het niet teveel op elkaar aan, maak het niet te perfect,  maar durf het los te laten. Het mag best een beetje “wringen”. Maak er een klein feestje van!

interieurfoto schilderij Beach Party van Ines

Welke schilderijen passen in een Ibiza interieur.

Als je, zoals de meesten van ons, geen uitzicht op de zee hebt, kun je kiezen voor schilderijen met het thema strand, Beach. Daarmee haal je direct de sfeer in huis. Maar ook de schilderijen met een hoofdrol voor Boeddha kun je toepassen.

Inge Lohman © 2016