• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De natuur als inspiratiebron

De natuur als inspiratiebron

“De kracht van de natuur zit ‘m vooral in haar schoonheid”. Een mooie uitspraak, want elk seizoen kent haar eigen schoonheid en laat ons meegenieten van grootse vergezichten en intieme stillevens. Nu we de warme zomermaanden ingaan, lokt elke zonnige dag je meer naar buiten. Je kijkt met een andere blik om je heen kijk en laat je opnieuw verrassen door de vertrouwde vormen en kleuren van de natuur om je heen.

interieurfoto schilderij 'Forest Blues' van Aleksandra

De schoonheid van de natuur

Zomerdagen zijn lang, met licht dat overdag intens en stralend schijnt en de avonden een zachte, warme gloed geeft. De zon verdiept de kleuren van talloze veld- en tuinbloemen en wordt door de bladeren van planten en bomen gefilterd in een rijke schakering van groenen. In de morgen schildert het de lucht en het land met zachte pasteltinten, om in de avond onder te gaan in diepe blauw-, rood en paarstinten. Een kleurenpalet dat voor kunstenaars een geweldige inspiratie is voor schilderijen en fotografie.

interieurfoto schilderij 'Seer Lowlands' van Aleksandra

De rust van de natuur

“Je zou minstens 20 min per dag in de natuur moeten doorbrengen, tenzij je het heel druk hebt. Dan minstens een uur”. Misschien glimlach je even bij deze woorden, want elke dag een uur past niet in ieders agenda. De zomer is bij uitstek een periode om jezelf stil te zetten van de snelheid van het dagelijks leven en op te gaan in de rust en schoonheid die de natuur in overvloed toont. Dichtbij, in het stadspark, op en aan het water, door de weilanden en het bos of juist verder weg, waar je weer totaal andere omgevingen en natuur ontdekt.

interieurfoto kunstfoto 'Bloemenfiets' van Dirk Wiersma

De schoonheid van kunst

De schoonheid van kunst is dat ze verbindt en vertaalt. Het gevoel dat je ervaart in de natuur, kan prachtig tot uitdrukking gebracht worden in een kunstwerk. Kunst verbindt het zien met de emotie, de herinnering en vertaalt het in kleuren, vormen. Door kunst te kiezen, geïnspireerd op de natuur, kun je deze ervaring bij je houden ook lang na die heerlijke wandeling of bijzondere vakantie. Kunstwerken gemaakt met natuurlijke materialen of met de natuur als onderwerp, brengen buiten naar binnen. En dat is iets waar behoefte aan hebt, zeker op de momenten dat 20 minuten net even niet lukt.

interieurfoto houtkunstwerk 'Anna' van Aleksandra

DIY uit de natuur

Kunstenaars worden geïnspireerd door de natuur en verrijken je interieur met hun werk. Daarnaast kun je ook zelf je creativiteit laten gaan. Pluk tijdens een wandeling, of onkruid wiedend in je tuin, een aantal bladeren, grassen of bloemen met verschillende vormen. Thuis kun je ze drogen en inlijsten.

Wil je meteen genieten van je natuurschatten, dan kun je deze ook kopiëren en daarmee een collage van prints maken. De mogelijkheden zijn net zo talrijk als de natuur zelf.

Thera van Assen © 2022