• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De moderne kunst

De moderne kunst

Wanneer weet je dat een modern schilderij in jouw interieur past? Het kiezen van een passend schilderij kan lang duren. Je moet meteen het gevoel hebben; dit schilderij hoort in mijn interieur! Voordat je de zoektocht naar een mooi schilderij begint, moet je eerst bedenken welke wanddecoratie je graag in je interieur ziet hangen. Heeft je interieur een landelijke stijl? Dan zal je keuze uitgaan naar een schilderij met een combinatie van warme en natuurlijk tinten. Heb je een klassiek interieur? Dan zal een klassiek schilderij meer jouw aandacht trekken. Soms is kunst niet alleen een subtiel onderdeel van een interieur, maar wordt het de belangrijkste focuspunt. Statement-art noemen we dat.

interieurfoto schilderij Tender van Irina

Stukje geschiedenis

Moderne kunst is eigenlijk een heel breed begrip. De stroming ontstond in het begin van de 20e eeuw en was razend populair tot halverwege de jaren zestig. De 20e eeuw heeft twee wereldoorlogen gekend en heeft invloed gehad op de ontwikkeling van de kunst. Bekende kunstenaars begonnen te experimenteren met de zichtbare werkelijkheid op schilderijen. De kijker van het schilderij mocht zijn of haar eigen fantasie gebruiken om te bedenken wat hij of zij ziet! Tevens trokken de kunstenaars zich er niets van aan of men hun schilderijen mooi vond of niet. In het algemeen kun je zeggen dat bij de kunstenaars een enorme behoefte ontstond om zelfstandig op onderzoek uit te gaan naar vorm, kleur en ruimte. Zo zie je dat er in de meeste moderne schilderijen vooral gespeeld is met abstracte vormen en kleuren.

schilderij Liquid Gold van Buttner

Interieur

In de meeste moderne interieurs worden de kleuren zwart, grijs en wit veel gebruikt. Daarintegen worden er in de meeste moderne schilderijen gespeeld met kleuren en abstracte vormen. Is je interieur dus over het algemeen vrij neutraal, laat dan eens felle kleuren terugkomen in het schilderij. Op die manier creëer je een opvallend effect. Wil je juist meer contrast tussen je interieur en de schilderijen? Combineer je moderne stijl met oude schilderijen. Voor de prijs hoef je het niet te laten bij Kunstvoorjou.nl. Groot voordeel; zo kun je blijven wisselen.

schilderij Illusions van Ines

Anna van Zanten © 2017