• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De mens in beeld

De mens in beeld

Het huis en de mens, de mens en zijn huis - ze kunnen niet zonder elkaar. Je huis is een afspiegeling van wie je bent, wat je doet, waar je voor staat en met wie je bent (geweest). Iedereen is een individu in een grotere samenhang en dat heeft invloed op het huis waarin je woont en de inrichting ervan.

interieurfoto schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

Het kan zijn dat je éénpersoonshuishouden runt, samenleeft met een partner en/of kinderen, of dat je het woonoppervlak deelt met meerdere personen, bijvoorbeeld in familieverband of met vrienden. De locatie, keuze van de woning, indeling van de kamers en de inrichting van de verschillende ruimtes, alles is te herleiden naar de personen die het huis bewonen.

Interieur als een spiegel

Wat is het heerlijk om thuis te zijn! Je huis is een plaats om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Het is de bewaardoos van je herinneringen en het beginpunt van nieuwe mogelijkheden voor relaxen, eten en drinken, werken en spelen, alleen of samen met anderen.

interieurfoto met schilderij 'Relationship' van Ines

Je huis gaat nog meer als thuis aanvoelen door persoonlijke elementen toe te voegen. Het kastje van oma in de woonkamer, het vloerkleed dat je tijdens een vakantie hebt gekocht, boeken en tijdschriften, kindertekeningen en een vers boeket bloemen op tafel.

De mens in het interieur

Je woont, slaapt, eet, werkt en ruimt op; jij bent de dynamische factor in het geheel.

Wie je bent komt op veel verschillende manieren tot uitdrukking in de inrichting van je interieur, bijvoorbeeld door accessoires en kunst. Portretten van jezelf, je geliefden of andere personen verbeelden op een directe en toch subtiele manier wie je bent en wie er met jou zijn. Een geschilderd portret of een portretfoto van jezelf, je partner, kinderen, familieleden vertelt jouw persoonlijke verhaal.

Je kunt ook kiezen voor schilderijen waarin de mens centraal staat. Gestileerde mensfiguren op een bijna lege achtergrond, een familie aan het strand, een bekende filmactrice en stijlicoon, deze schilderijen kunnen letterlijk een afbeelding zijn van wat je van jezelf wilt laten zien.

interieurfoto schilderij 'Lifestyle' van Buttner

Het portret

Een portret is altijd een voorstelling van een persoon of een groep mensen en de kunstenaar kiest hoe hij of zij dit wil verbeelden. Een portret kan een afbeelding zijn van het gezicht, maar ook van een typerende lichaamshouding. De kunstenaar kan de gelaatstreken van de afgebeelde persoon herkenbaar en gedetailleerd weergeven of alleen de contouren laten zien. Hij of zijn kan de nadruk leggen op het gezicht en lijf of niet meer dan een vage aanduiding schilderen en de rest aan het voorstellingsvermogen van de kijker overlaten.

schilderij 'in Good Company 5' van Aleksandrs

De menselijke maat

De mens is de bepalende, dynamische schakel in een interieur en dat is ook het uitgangspunt voor de indeling van de ruimte. Loopruimte en afmetingen van meubilair zijn afgeleid van de maten van het menselijk lichaam. 

De hoogte van een schilderij aan de wand, de vrije ruimte om de eettafel, de diepte en breedte van een bank of stoel, alle gebruiksmaten worden afgestemd op lichaamsverhoudingen, dit maakt de ruimte tot een comfortabele omgeving waarin je met plezier heel persoonlijk woont. 

Thera van Assen © 2018