• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De kunst van wachten

De kunst van wachten

In deze tijd lijkt het druk zijn steeds normaler te worden en zien we wachten vaak als een onnodige tijdsverspilling. Terwijl een inspirerende wachtruimte dé plek kan zijn om tot rust te komen. Een fijn interieur dat bijdraagt aan een goed gesprek of een hoofd zonder zorgen. Kunst speelt een grote rol tijdens het ‘lange’ wachten. Kunst heeft invloed op onze emoties. Het spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en nodigt uit tot een ander gedrag. Niet voor niets zie je veel schilderijen in wachtkamers van artsen, in ziekenhuizen en zorginstellingen.

wachtruimte met schilderij 'Neon Song' van Buttner

Wachten vindt niemand prettig, maar hoe gaat de wachttijd van de cliënt het snelste voorbij? Inderdaad; met een goede indruk! Maak met de wachtkamer een prettige, onuitwisbare indruk, waar de cliënten graag terug keren.

Uit onderzoek is gebleken dat wij onze huisarts niet per se goed vinden vanuit zijn medische expertise, maar dat de inrichting van de wachtkamer en de praktijkruimte daar een grote invloed op heeft. Dus weg met de standaard posters, kapstokken en prikborden. Wees creatief met kleuren, losse items zoals tijdschriftenrekken, opvallende kunst en bijzondere kapstokhaken. Tenslotte is de wachtkamer het visitekaartje van de praktijk.

wachtruimte met schilderij 'True Colors' van Ines

Daarnaast speelt kunst een belangrijk rol bij onze fysieke en mentale gezondheid. Het regelmatig kijken naar schilderijen vermindert de kans op depressie en angststoornissen. Kunst kan therapeutisch werken en zorgt daarbij voor rust en ontspanning. Kortom; kunst maakt ons gelukkig!

lunchroom met 2x schilderij 'Frost Flowers' van Sacha

Zorg dat de schilderijen goed in het zicht van de wachtenden hangen, zodat ze fijn kunnen wegdromen in de voorstelling. Houd rekening met het feit dat kunst aan de muur vooral in zittende positie wordt bewonderd. Gebruikelijk hangt het midden van het schilderij op een hoogte van 140 cm, wanneer er voornamelijk zittend naar gekeken wordt, is soms iets lager aan te bevelen.

wachtruimte met schilderij 'Den Haag Skyline' van Ines

Kunstvoorjou.nl heeft een grote collectie schilderijen met passende thema’s en kleuren voor wachtruimtes. Tevens zijn de schilderijen door de kunstenaars op maat te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schilderij groter of kleiner te laten maken, of qua kleur of thema aan te laten passen aan de huisstijl. Ook kunnen volledig nieuwe schilderijen gemaakt worden die bijvoorbeeld passen bij de geboden dienstverlening.

Modern City - Ines

De bezoeker van een wachtruimte komt met een speciaal doel naar de praktijk. Als het interieur en de kunst in de wachtruimte rust en inspiratie uitstralen dan zal dat zeker regelmatig tot gesprekken onderling leiden, of als mooie ijsbreker bij het gesprek met de cliënt. Meer lezen over schilderijen in je bedrijf of praktijk? Lees dan verder op de pagina Kunst op het werk.

Anna van Zanten © 2018