“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken”. Een uitspraak waarbij je kanttekeningen kunt plaatsen, maar zeker een met een kern van waarheid. De eerste indruk wordt in enkele ogenblikken gevormd en laat meestal een blijvende afdruk na. Het mooie is dat je er niets voor hoeft te doen of te laten, in een kort moment wordt zichtbaar en voelbaar wie je bent. En laat je de ander welkom zijn bij jou.

Nine Abstracts - interieur

De hal, het visitekaartje van je interieur

In je interieur is de hal de plek van dat moment. Je komt er binnen en gaat er weer weg en daarmee is de hal de eerste en laatste indruk van je huis. Toch is het vaak een wat vergeten ruimte, die vooral gebruikt wordt als opbergplaats voor jassen en schoenen. De post valt er op de mat en alles wat naar boven moet, ligt er op de trap.

Een verzorgde, ruimtelijke entree kan het verschil maken tussen ergens binnenkomen of je welkom voelen. En hoe heerlijk is het om zelf de sleutel in het slot te steken, de deur te openen en bij de eerste aanblik te weten “dit ben ik, hier ben ik thuis!”

De hal, functioneel en praktisch

Iedereen zal het gevoel van thuiskomen en de Scandinavian Sandander welkom heten anders ervaren. Wel zijn er enkele basisvoorwaarden om prettig je huis, je interieur, je leven binnen te lopen.

De hal is een functionele ruimte en dat speelt bij de inrichting ervan zeker een rol. Jassen krijgen ruimte aan een royale kapstok of worden weggehangen in een kast. Een (ingebouwde) kast in de hal is ideaal voor jassen, schoenen en tassen. En de lege, rustige wand kan bijvoorbeeld met een schilderij ingevuld worden. ‘Scandinavian Sand’ is een schilderij wat hier prima zal passen. 

Goede verlichting is een andere voorwaarde voor de hal. Hoewel je er maar kort bent, is de hal de plek waar je snel en makkelijk iets moet kunnen pakken of vinden. Vaak is de hal ook de verbinding naar het toilet, andere kamers en de bovenverdieping.

Spiegels weerspiegelen het binnenvallende daglicht en vergroten een licht en ruim gevoel. En natuurlijk check je even of je haar, en de rest, nog goed zit. Hang alleen geen spiegel recht tegenover de voordeur, dat kan juist confronterend zijn. 

Een klein dressoir, een bankje of stoel zijn functionele meubelstukken die het in de hal goed doen.

Een persoonlijk welkom

De hal is vooral een uitnodigend gebaar, persoonlijk maar zeker ook neutraal. “Met de deur in huis vallen” wordt vaak niet als prettig ervaren. Even rustig binnen kunnen komen creëer je door rust en ruimte in de hal te bewaren.

 ‘Cherry Blossom Silver’ is een warme en tegelijkertijd neutrale binnenkomer.

Cherry Blossom Silver

Ben je een mensenmens, geef het de ruimte aan de wand.

 Backstage - Buttner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je veel gereisd of ben je stedenliefhebber, laat het zien.

 Evening Walk

 

 

 

 

 

 

 

Een schilderij, een foto, beeld of bos bloemen geven je hal net dat persoonlijk karakter. Een visitekaartje zonder woorden.

Thera van Assen © 2016

Thera van AssenThera van Assen is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Thera van Assen beheert RUiM. RUiM is inspiratie, idee en info over interieur. RUiM wil zich inleven in jouw woonbeeld en geeft er invulling aan. 

RUiM richt zich op meerdere invalshoeken van een interieur. De basis, indeling en inrichting van de verschillende ruimtes. Maar ook wat er nodig is om je huis (weer) tot een functionele en comfortabele woonplek te maken. En, misschien wel de basis van alles, wat de eigenheid van jou en je huis is en hoe je dit zichtbaar en voelbaar kunt maken.