• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De hal, de eerste indruk van je interieur

De hal, de eerste indruk van je interieur

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken”. Een uitspraak waarbij je kanttekeningen kunt plaatsen, maar zeker een met een kern van waarheid. De eerste indruk wordt in enkele ogenblikken gevormd en laat meestal een blijvende afdruk na. Het mooie is dat je er niets voor hoeft te doen of te laten, in een kort moment wordt zichtbaar en voelbaar wie je bent. En laat je de ander welkom zijn bij jou.

interieurfoto met schilderij 'Cockiness' van Buttner

De hal, het visitekaartje van je interieur

In je interieur is de hal de plek van dat moment. Je komt er binnen en gaat er weer weg en daarmee is de hal de eerste en laatste indruk van je huis. Toch is het vaak een wat vergeten ruimte, die vooral gebruikt wordt als opbergplaats voor jassen en schoenen. De post valt er op de mat en alles wat naar boven moet, ligt er op de trap.

Een verzorgde, ruimtelijke entree kan het verschil maken tussen ergens binnenkomen of je welkom voelen. En hoe heerlijk is het om zelf de sleutel in het slot te steken, de deur te openen en bij de eerste aanblik te weten “dit ben ik, hier ben ik thuis!”

De hal, functioneel en praktisch

Iedereen zal het gevoel van thuiskomen en de ander welkom heten anders ervaren. Wel zijn er enkele basisvoorwaarden om prettig je huis, je interieur, je leven binnen te lopen.

interieurfoto met schilderij 'She' van Sacha

De hal is een functionele ruimte en dat speelt bij de inrichting ervan zeker een rol. Jassen krijgen ruimte aan een royale kapstok of worden weggehangen in een kast. Een (ingebouwde) kast in de hal is ideaal voor jassen, schoenen en tassen. En de lege, rustige wand kan bijvoorbeeld met een schilderij ingevuld worden. ‘Scandinavian Sand’ is een schilderij wat hier prima zal passen. 

Goede verlichting is een andere voorwaarde voor de hal. Hoewel je er maar kort bent, is de hal de plek waar je snel en makkelijk iets moet kunnen pakken of vinden. Vaak is de hal ook de verbinding naar het toilet, andere kamers en de bovenverdieping.

interieurfoto met schilderij 'Autumn Woods' van Aleksandra

Spiegels weerspiegelen het binnenvallende daglicht en vergroten een licht en ruim gevoel. En natuurlijk check je even of je haar, en de rest, nog goed zit. Hang alleen geen spiegel recht tegenover de voordeur, dat kan juist confronterend zijn. 

Een klein dressoir, een bankje of stoel zijn functionele meubelstukken die het in de hal goed doen.

Een persoonlijk welkom

De hal is vooral een uitnodigend gebaar, persoonlijk maar zeker ook neutraal. “Met de deur in huis vallen” wordt vaak niet als prettig ervaren. Even rustig binnen kunnen komen creëer je door rust en ruimte in de hal te bewaren.

schilderij Forest Impression van Aleksandra

Ben je een mensen-mens, geef het de ruimte aan de wand.

interieurfoto met schilderij 'Her Colourful Life' van Sacha

Heb je veel gereisd of ben je stedenliefhebber of ben je trots op je stad, laat het zien.

interieurfoto met schilderij 'Den Haag Skyline van Ines

Een schilderij, een foto, beeld of bos bloemen geven je hal net dat persoonlijk karakter. Een visitekaartje zonder woorden.

Thera van Assen © 2016