• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De doordachte moderne woonstijl

De doordachte moderne woonstijl

Een modern interieur is een interieur van alle tijden. Je herkent een modern interieur in eerste instantie aan de strakke lijnen en de rechte hoeken. De ruimtes zijn open en ruimtelijk en vaak ingericht met strakke minimalistische meubelen. Dat straalt over het algemeen rust uit, waardoor je je in een ontspannen sfeer waant.

interieurfoto schilderij Summer Roses van Ines

Hoe maak je een modern interieur?

Maak een overzichtelijke indeling met veel ruimte en strakke lijnen. Kies een paar grote items in plaats van veel kleine. Een grote hoekbank heeft de voorkeur boven losse banken en fauteuils in een modern interieur wanneer je de ruimte hebt. In een modern interieur kun je goed spots toepassen voor de algemene verlichting. Let er wel op dat ze op de juiste plek zitten en niet bijvoorbeeld boven je bank. Als leeslampen kies je dan het beste voor strakke exemplaren, geen lampenkappen. Pas harde materialen toe, zoals een gietvloer of natuursteen in combinatie met hoogglans (zwevende) kasten en een leren bank. Andere veel toegepaste materialen binnen deze woonstijl zijn metalen, zoals chroom of aluminium en kunststof.

interieurfoto drieluik schilderij Abandoned Paths van Ines

In een modern interieur zie je veel minder accessoires als in andere woonstijlen. Accessoires zorgen voor sfeer, maar ook voor meer onrust en dat past in een modern interieur veel minder.

De kleuren die je vaak ziet in een modern interieur zijn wit, zwart en grijs, aangevuld met de primaire kleuren, rood geel of blauw. De vergrijsde zachtere tinten komen hier minder tot hun recht, wanneer je echt de moderne uitstraling wilt. Uiteraard kun je ook een mix van verschillende stijlen maken, en je eigen richting bepalen binnen de moderne woonstijl. Hoe modern je het maakt, daar ben je zelf bij en ik kan het alleen maar toejuichen als je er je eigen variant van maakt.

interieurfoto schilderij Purple Rain van Buttner

Het kiezen van moderne schilderijen.

Erg mooi in een modern interieur zijn grote schilderijen in zwart wit of met felle kleuren. Veel gezien in een moderne woonstijl zijn abstracte schilderijen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het schilderij Spring Breeze van Ines. Dit schilderij heeft alle ingrediënten voor passende kunst binnen een modern interieur. Zowel qua kleur, formaat als afbeelding.

interieurfoto schilderij Spring Breeze van Ines

Ook binnen de schilderijen met als thema skyline-steden vind je veel geschikte kunst. Dit komt onder andere door het gebruik van strakke lijnen en ook pittige kleuren. Als voorbeeld heb ik het schilderij New York Skyline of Rotterdam Skyline van Ines uitgezocht. Verder moet je natuurlijk vooral kiezen voor schilderijen die je aanspreken. Dat is een gevoel. 

Inge Lohman © 2016