• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De details in de basis II

De details in de basis II

collage"Stijl is weten wie je bent, weten wat je wilt zeggen". Neutrale accessoires zoals planten en kaarsen, geven het interieur een warme sfeer. Planten zijn, na een aantal jaren uit de vensterbank verdwenen te zijn, weer helemaal hip en brengen leven, kleur en vorm in je huis. Grote planten zijn geweldige eye-catchers en heel geschikt als natuurlijke ruimte-verdelers. Tegelijkertijd verzachten plantvormen de rechte lijnen van een ruimte en geven ze de kamer een intieme sfeer.
 
We hebben de plant in al z’n vormen weer ontdekt en maken plek voor de hangplant (zelfs in macramé hanger), de cactus en creëren moestuintjes binnenshuis of op het balkon.
 
Met planten en andere neutrale accessoires als kaarsen, spiegels en kussens geef je je huis een speels karakter, waar regelmatig wisselen en veranderen mag.
 

Persoonlijke details

Boeken, items en kunstwerken zijn de accessoires die een verhaal vertellen over jou en je leven. Maak er dus ruimte voor, liefst veel ruimte, zonder de rust in huis kwijt te raken. Sommige mensen vinden het heerlijk om al hun geliefde bezittingen om zich heen te hebben. De meeste mensen hebben echter behoefte aan wat meer ruimte en ordening.
interieurfoto fotokunst 'Malachite' van Dirk Wiersma
 
Het kan daarbij behulpzaam zijn om accessoires te groeperen. Bedenk bij het elkaar plaatsen van verschillende items altijd dat je aan het bouwen bent en maak onderscheid tussen recht en rond. Rechte vormen zijn lijnen, vlakken en geometrische patronen. Ronde vormen zijn organisch, grillig en vaak uniek. Door rechte en ronde vormen te combineren gaan ze elkaar versterken en worden ze één geheel. Kleuren zijn een andere mogelijkheid waarmee je samenhang aanbrengt tussen losse elementen. Je kunt voorwerpen in dezelfde kleur of tint bij elkaar plaatsen of enkele contrastrijke kleuren bij elkaar voegen. Het is dan al genoeg om niet meer dan drie kleuren te combineren en daarbij één hoofdkleur te kiezen. Ook kun je kleur weglaten en gaan combineren met wit, zwart of zwart en wit.
 
schilderij 'Lace' van Sacha

Figuratieve en abstracte kunst

Met een figuratief kunstwerk, bijvoorbeeld een schilderij met één of meerdere mensfiguren, kun je andere accessoires tot hun recht laten komen. Combineer het schilderij met een stapeltje boeken die in de titel een link hebben naar het thema ‘mens’. Zet op de boeken bijvoorbeeld de ‘houten hand’ die inmiddels een geliefd design-object is geworden en je bereikt met eenvoudige details een groot effect. Kies daarbij steeds weer voor de afwisseling van recht en rond, plaats items van verschillende grootte bij elkaar en maak er één geheel van door ze gedeeltelijk te laten overlappen. Je wilt de voorwerpen in één oogopslag kunnen zien, maar ook afzonderlijk bekijken.
 
interieurfoto XXL-schilderij Holi van Ines 
 
Een abstract kunstwerk kan goed worden gecombineerd met voorwerpen van verschillende vormen en kleuren. Maak een samenspel van recht en rond, van kleur en zwart-wit en zorg ook nu dat items overlappen zonder in elkaars blikveld te staan. Ik kies er meestal voor dat de verschillende elementen elkaar in een hoek raken of kruisen. Zo komt er samenhang, maar wordt het niet onrustig. Lees ook De details in de basis I
 

Thera van Assen © 2017