• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De details in de basis I

De details in de basis I

Aangenaam wonen begint bij een goede basis. Er zijn een aantal algemene woonfuncties die een plek krijgen en daarnaast hebben we, alleen of met meer personen een huis delend, unieke woonwensen en -prioriteiten. Wanneer de basis klopt, ga je nadenken over de details en juist deze maken het kleine, en daarmee grote, verschil. Nu is het soms best lastig om je eigen smaak te herkennen en te volgen.

schilderij 'Liv' van Aleksandra

We zijn ons steeds meer bewust dat persoonlijke smaak niet onder één noemer te vangen is en we combineren oud met nieuw, design en kitsch, rommelmarkt en woonboulevard. Tegelijkertijd ontwikkelt de wereld om ons heen zich tot een ‘global village’ en zijn er zoveel items uit verschillende culturen onder handbereik of we nemen ze zelf mee van verre reizen en city-trips.

Het detail, houd het neutraal en maak het persoonlijk

Het detail in je interieur wordt voor een groot deel zichtbaar door de accessoires die je kiest. Ze geven de ruimte een toegevoegde waarde, maar te veel items komen de ruimte niet ten goede. Het is de kunst om een balans te vinden tussen wat je in de kamer plaatst en wat je in de kast bewaart.  Om tot die afweging te komen, kun je jezelf steeds de vraag stellen: “Wat laat ik zien en wat laat ik weg?”

Het leuke aan accessoires is dat ze makkelijk te verwisselen zijn. Ik bewaar al mijn accessoires in een kast en het is heerlijk om voor die kast te staan en m’n oog te laten vallen op items waar ik lange tijd geen oog voor had. Dan ga ik voorwerpen op een nieuwe manier met elkaar combineren in een andere ruimte. De vaas die jaren een plekje in de kamer had, wordt nu bijvoorbeeld een eye-catcher in de opgeknapte badkamer.

interieurfoto met schilderij 'Stormy' Ocean van Buttner

Er zijn een aantal neutrale accessoires die de ruimte een rustige uitstraling geven. Denk daarbij aan planten, spiegels, kaarsen, kussens en een grand-foulard op de bank.

De persoonlijke details:

Een interieur is nooit in één keer klaar, maar ontstaat door de tijd heen. Voor een deel is dit een natuurlijk proces, maar je hebt er zelf ook invloed op. Elke inrichting wordt opgebouwd en jij bent degene die bouwt! Het aanbrengen van verschillende lagen geeft je inrichting structuur en karakter. Een functionele en comfortabele basis is een laag, neutrale accessoires en persoonlijke details zijn andere lagen.

interieurfoto met drieluik schilderij 'Abandoned Paths' van Ines

De kunst die je kiest voor je huis is een bijzonder en heel persoonlijk detail. Je kunt het kunstwerk dat aan de muur hangt extra krachtig laten uitkomen door het te combineren met andere items die op een of andere manier bij het schilderij aansluiten. Het kan de kleur, het onderwerp, de herinnering zijn die het kunstwerk oproept. Je kunst en de andere voorwerpen gaan een dialoog met elkaar aan, die het persoonlijke verhaal van jouw huis vertellen.

interieurfoto met schilderij 'In Good Company 4' van Aleksandra

In mijn volgende blog zal ik laten zien hoe je dit kunt uitwerken met bijvoorbeeld figuratieve en abstracte kunstwerken. Lees hier De details in de basis II

Thera van Assen © 2017