• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De charme van kleine schilderijen

De charme van kleine schilderijen

Eindelijk heb je besloten om dat ene mooie kleine schilderij aan te schaffen. Maar dan? Waar hang je het op en vooral op welke hoogte? In deze blog geef ik je een paar algemene tips waar je rekening mee kunt houden, zodat het resultaat nog mooier oogt.

Verhoudingen

Ga voor de juiste balans. Probeer ten alle tijden de vorm van de muur te volgen. Hierdoor creëer je meer eenheid en ontstaan er geen ‘scheve’ verhoudingen. Hang daarnaast het hart van het schilderij altijd op ooghoogte. Een schilderij dat perfect te bewonderen is, hangt op een hoogte tussen de 150 en 170 cm. Uiteraard gemeten vanaf de grond tot aan het midden van het schilderij. Hierdoor kan men van alle lengtes het schilderij goed bekijken.

interieurfoto schilderij 'Forest Impression 2' van Aleksandra

Als je het schilderij boven een bank of dressoir wilt hangen, laat het dan niet breder zijn dan het meubel zelf. Houd ongeveer 15 tot 30 centimeter tussen de bovenzijde van het meubel en de onderzijde van het schilderij. Door meerdere schilderijen boven elkaar te hangen, laat je de ruimte juist hoger lijken.  

Schilderijen groeperen

Heb je meerdere kleinere schilderijen? Dan kun je ze perfect combineren door ze te groeperen in een collage. Wanneer een groep kleinere schilderijen in de ‘buitenlijnen’ een rechthoek of vierkant vormen, geeft dat een rustig geheel. Om te bekijken hoe de schilderijen eventueel in een groep kunnen hangen, kan je als eerste proefplaatjes ophangen; papier knippen in het formaat van de verschillende schilderijen en op de muur plakken. Bij het ophangen van meerdere kleine kunstwerken in een groep, beschouw je het geheel als één kunstwerk. Houd je meer van een speels effect? Door het meerluik schilderij Many People van Ines asymmetrische op te hangen breng je spanning in de ruimte.

schilderij Many People van Ines

De kracht van kleur

Heb je een prachtig kunstwerk aangeschaft bij Kunstvoorjou.nl, bijvoorbeeld Forest Impression van Aleksandra, geef de wand, waaraan het schilderij komt te hangen, een tint om het er extra uit te laten knallen. Om meer rust te creëren kun je ervoor kiezen om de muur te voorzien van eenzelfde tint uit het schilderij. Maar je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur. Hierdoor laat je het schilderij er echt uitspringen.

interieurfoto schilderij Forest Impression van Aleksandra

Zoek je meer tips over het ophangen van meerluiken? Lees dan nu verder bij Schilderijen ophangen 2, met extra veel tips en adviezen over het ophangen van schilderijen en meerluiken.

Anna van Zanten © 2019