Ongemerkt leven we mee met de seizoenen. Elke zonnige dag lokt ons meer naar buiten, en ik merk bij mezelf dat ik met een andere blik om me heen kijk. Me opnieuw laat verrassen door de vertrouwde vormen en kleuren van de natuur om me heen. 

schilderij Flanders Fields van Ines

De tuin groeit mee met het seizoen en vraagt m’n aandacht. Al onkruid wiedend verbaas ik me over de verschillen in bladeren, over kleine beestjes die niet ontdekt willen worden en bloemen die niet in één kleur zijn te vatten.

Natuurlijk wonen

Binnen verplaatst zich met het langer worden vanTurquoise Skies de dagen naar buiten en ook binnen willen we met al dat mooie groen leven. Natuurlijk wonen in een groene omgeving. En met de botanische woontrend breng je de natuur tot leven in je huis.

Botanisch wonen is een huis vol planten en groen, van mini-plantjes tot reuzebladeren. Vetplanten en cactussen zijn weer helemaal terug en nemen in allerlei formaten plaats in het groene interieur. De populariteit van het moestuintje en je eigen kruiden kweken is ongekend. Een kleurpalet van blauw- en groentinten vormt de perfecte achtergrond voor alles wat groeit en bloeit. Door het toepassen van veel natuurlijke materialen – bamboe, hout, kurk, linnen – en het gebruik van zachte kleuren komt het botanische interieur verder tot leven. Ze geven je huis de Urban Jungle look&feel. 

Urban Jungle

De botanische stijl, ofwel Urban Jungle, is vooral een kwestie van durven combineren. Natuurlijk groen, aangevuld met prints van bladeren, bloemen en insecten. Deze prints zie je terug op behang, maar ook als afbeeldingen op kussens en vazen. De natuur is een geweldige inspiratiebron en veel woonmerken spelen op deze trend in met ‘groene’ wooncollecties. Woonitems met organische vormen, natuurlijke prints  en natuurlijke materialen. Profiteer van het ruime aanbod en ga voor kussens met bloem- en bladmotieven of de hippe cactusvaas. Botanische posters, potten, vazen, glaswerk, maar ook de theedoek met insectenmotieven maken de sfeer compleet. 

schilderij Forest Impression van Aleksandra

Botanisch wonen en DIY

In de collectie van Kunstvoorjou.nl zijn veel schilderijen te vinden die de botanische woonsfeer onderstrepen. Van zachte pasteltinten tot felgekleurde bloemenvelden.

schilderij High Tide van Irina

Kunstenaars worden geïnspireerd door de natuur en verrijken je interieur met hun werk. Daarnaast kun je ook zelf je creativiteit laten gaan. Pluk tijdens een wandeling, of onkruid wiedend in je tuin, een aantal bladeren, grassen of bloemen met verschillende vormen. Thuis kun je ze drogen en inlijsten.

Wil je meteen genieten van je natuurschatten, dan kun je deze ook kopiëren en daarmee een collage van prints maken. De mogelijkheden zijn net zo talrijk als de natuur zelf.

Thera van Assen © 2016

Thera van AssenThera van Assen is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Thera van Assen beheert RUiM. RUiM is inspiratie, idee en info over interieur. RUiM wil zich inleven in jouw woonbeeld en geeft er invulling aan. 

RUiM richt zich op meerdere invalshoeken van een interieur. De basis, indeling en inrichting van de verschillende ruimtes. Maar ook wat er nodig is om je huis (weer) tot een functionele en comfortabele woonplek te maken. En, misschien wel de basis van alles, wat de eigenheid van jou en je huis is en hoe je dit zichtbaar en voelbaar kunt maken.