• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

De bohemian woonstijl, interieur met een verhaal

De bohemian woonstijl, interieur met een verhaal

Nu de dagen langer en de agenda’s leger worden, ervaren we meer tijd in het doorgaans hectische leven. Warme zomeravonden met vrienden om naar elkaars verhalen te luisteren, vakantieplannen om nieuwe verhalen te gaan beleven en luie middagen in de tuin om eindeloos opgetekende verhalen te lezen. Hoe we leven, maar ook hoe we wonen vertelt altijd een verhaal. De doorleefde leren familiebank, het op vakantie gekochte kelim vloerkleed in vergrijsde pastelkleuren, grafische en exotische prenten ingelijst aan de muur, een roomdivider met vakantieherinneringen en planken vol boeken en tijdschriften over ver weg en dichtbij. De warme, persoonlijke woonstijl die verhalen en herinneringen ademt, vatten we samen als de bohemian woonstijl.

interieurfoto met schilderij 'Toscana' van Buttner

Eclectische mix in een boho interieur

Zoals een verhaal uit meerdere lagen bestaat en gedragen wordt door verschillende personages, zo wordt ook het boho (bohemian) interieur gekenmerkt door meerdere elementen.

Voor elk interieur is het belangrijk dat de basis goed is. Dit houdt dat de woonkamer een goede ruimte indeling heeft, veel natuurlijk lichtinval en direct contact met buiten. De keuken en badkamer worden voorzien van comfortabele en efficiëntie technologie en, zo mogelijk, zijn er lichte en eenvoudige slaap-, hobby- of studeerkamer(s) met een persoonlijke touch.

interieurfoto met fotokunst 'Grieks Klooster' van Dirk Wiersma

En kleur, veel kleur. Uitbundige kleuruitspattingen met rood, roze, azuurblauw, citroengeel; warme aardetinten in een rijke schakering van terra cotta’s en bruinen; geurige okergele en oranje specerij-tinten en een vleugje mystiek in diep zwart, donkergroen en -blauw.

Een comfortabel ingerichte kamer met veel kleur, rijke en luxe materialen is de perfecte basis voor een verzameling gevonden voorwerpen, kleurrijke kussens, grafische prints en een persoonlijk schilderij of fotokunst.

interieur met schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

Wie is de bohemian woonstijl-genieter?

Reizen, reisverhalen, andere culturen en onontdekte plaatsen zijn jouw ‘drive in life’. Je zou het liefst 9 maanden per jaar onderweg zijn en als je thuis bent omring je je met reisherinneringen. ‘Bohemian’ betekent ‘niet-burgerlijk’ en dat past helemaal bij jou. Je bent avontuurlijk, kleurrijk en wilt andere landschappen, andere mensen, andere leefgewoonten leren kennen.

Je voelt je verbonden met natuur en milieu en kiest voor natuurlijke materialen als bamboe, zeegras en linnen, organische vormen en planten.

Je houdt van etnische prints en kleurrijke patronen. Je combineert in plaats van te kiezen en maakt daar een nonchalant, ontspannen geheel van.

interieur met vierluik schilderij 'Seasons' van Ines

Tips voor het combineren van een persoonlijke stijl

De basistip voor elk interieur: Combineer verschillende vormen en afmetingen met elkaar. Plaats hoekige en ronde voorwerpen bij elkaar en groepeer accessoires van verschillend formaat. Een bruine retro-vaas naast een houten schaal meegebracht van je vorige vakantie en enkele verschillende lijstjes met prints in zwart-wit en felle kleuren vormen een levendig stilleven.

Maak gebruik van oneven getallen, onbewust ervaren we oneven aantallen als interessanter en herkennen we er makkelijker patronen in die goed matchen bij de patronen in stoffen en prints.

interieurfoto met schilderij 'In Good Company 4' van Aleksandra

Wees zorgvuldig in je keuze van accessoires, veel kan ook teveel zijn. Kies in elk geval voor één item van groot formaat, bijvoorbeeld een schilderij dat je favoriete kleuren of een fijne herinnering verbeeldt, en maak het compleet met enkele eenvoudige, persoonlijke of grappige accessoires.

Met een goede basis en zorgvuldige aanvulling, kun je elke dag weer genieten van het verhaal dat je door middel van je interieur geschreven hebt.

Thera van Assen © 2021