• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Creatief tentoonspreiden van je kunst

Creatief tentoonspreiden van je kunst

interieurfoto schilderij Beautiful Distraction van IrinaIn de vorige blog ging ik in op de vraag waar en hoe je een schilderij goed tot zijn recht kunt laten komen. Deze blog is een vervolg hierop. hoe plaats je je schilderij? Er zijn namelijk vele manieren van het tentoonspreiden van je kunstwerken.

De meest voorkomende manier is het ophangen van je schilderij aan een spijker. Die manier heb ik in de vorige blog uitvoerig besproken, dus die laat ik nu even achterwege.

 

 

 

 

 

 

Planken

Waarom zou je niet een plank aan de muur interieurfoto schilderij Twilight Bay van Buttnerbevestigen en je kunst daarop zetten? Je kunt er een heel stilleven van maken, samen met bijzondere foto’s, een vaas, een reisobject… Niks is te gek, maar je kunt ‘m natuurlijk ook als object plaatsen en een spot erop richten om het kunstwerk uit te lichten.

Twee planken onder elkaar, en een beetje laten verspringen zorgt ervoor dat je op de onderste plank een uitstekende plek creëert om dat mooie kunstwerk te laten zien. De overige ruimte kun je dan afhankelijk van het werk rustig houden, of aanvullend in een thema neerzetten. Is je kunstwerk geïnspireerd op je droomreis naar Afrika? Zet er dan je souvenirs bij, je mooiste foto’s en herinneringen.

Kleurvlak

Wil je je zwart-wit kunstwerk wat meer aandacht geven? Dat kan door middel van bijvoorbeeld een kleurvlak erachter te schilderen. Kijk vooral naar wat je ruimte nodig heeft en wat je in beroering brengt. Het kan haast niet fout gaan.

Op de grond

Je ziet in woonbladen soms kunstwerken op de grond staan. Ook dat is een mooie optie. Zeker als dat grote werken zijn. Zet er meerdere bij elkaar voor een groots effect. Niet in een rijtje naast elkaar, maar zorg voor een diversiteit en laat ze overlappen. 

interieurfoto schilderij Tierra del Arena 3 van Aleksandra

Contrast

Een heel abstract werk neerzetten op een brocante kastje in de hal kan juist voor wat extra spanning zorgen. Dat geldt andersom ook, combineer rustig een klassiek werk met een strak kastje in een strak interieur. Juist die contrasten zorgen voor de persoonlijke touch en de nodige spanning in je interieur, zodat het geen saai geheel wordt.

interieurfoto schilderij In Good Company van AleksandraNatuurlijk kunnen interieurarchitecten dit ook meenemen in hun advies. Maar ik doe dit nooit alleen. Hier is de samenwerking met de klant nog belangrijker! Ik kan namelijk wel een inschatting maken van wat de klant zou kunnen raken, maar dit is zoooo persoonlijk….

 

 

Inge Lohman © 2016

Inge LohmanInge Lohman is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Zij is de drijvende kracht achter Schaal 1:1 Interieurarchitectuur uit Westerhoven. Na haar afstuderen aan De Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2002, deed Inge een schat aan ervaring en productkennis op bij verschillende gerenommeerde bedrijven. In 2011 is zij gestart als zelfstandig interieurarchitect.