• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Combineer meerdere woonstijlen

Combineer meerdere woonstijlen

Meerdere woonstijlen met elkaar combineren een no-go? Nee hoor, het mixen van verschillende woonstijlen is niet meer weg te denken uit ons huidig interieur. Wij vinden vaak meerdere stijlen leuk. Het belangrijkste is dat het goed past bij jouw persoonlijke smaak, zodat er een unieke inrichting ontstaat. Vaak gaat het wel goed met het combineren van diverse woonstijlen, maar het kan ook verkeerd uitpakken. Wil je geen missers in het combineren van diverse woonstijlen? Volg dan eens onderstaande do’s en dont’s.

Eenheid woonstijlen

Vaak begint het mixen vanzelf, je hebt een aantal nieuwe meubels of schilderijen ingekocht en je hebt nog wat oude meubels of kunst in de woonkamer staan. Dit is al een beetje mixen van diverse woonstijlen. Echter betekent het niet dat je een ratjetoe van spullen bij elkaar kunt zetten. Je kunt ook bewust woonstijlen combineren, daarbij combineer je twee of drie woonstijlen waarbij je een eenheid creëert. Dit kunnen structuren zijn die je gaat combineren, een thema, kleurenpatroon of woonstijlen die elk hun specifieke kenmerken hebben. Dat laatste kun je ook terugvinden in diverse kunstwerken, zo creëer je een persoonlijke Touch in je interieur.

Mogelijke combinaties woonstijlen

Door de vele keuzes in woonstijlen zijn er veel gelijkenissen, het draait echt om de details en kleurgebruik wat een woonstijl net even anders maakt. Wellicht dat je door de bomen het bos niet meer ziet, daarom heb ik enkele schilderijen uitgelicht die je perfect kunt combineren met diverse woonstijlen.

Woonstijl Stoer: natuurlijk, industrieel, vintage, Scandinavisch (ook wel Urban genoemd)

interieurfoto met schilderij 'Den Haag Skyline' van Ines Den haag Skyline - Ines (industrieel)

 

(Scandinavisch)

Woonstijl kleurrijk: design en modern

interieurfoto met schilderij 'Jungle Cut' van ButtnerJungle Cut - Buttner (Design)

 

interieurfoto met schilderij 'Landed in the Jungle' van ButtnerLanded in the Jungle - Buttner (modern)

Woonstijl kleurrijk: authentiek, retro en landelijk

interieurfoto met schilderij 'Summer Dream' van Irina

Summer Dream - Ines (retro)

 

interieurfoto met schilderij 'Indian Summer' van Ines Indian Summer - Ines (landelijk)

Uiteraard zijn er nog vele combinaties mogelijk, passend bij jouw woning en jouw karakter. Ga zeker niet blindelings interieurs kopiëren, maar ga op je gevoel af. Pas als het voor jouw comfortabel is, dan is het een woonstijl die bij jou past. 

Anna van Zanten © 2018