• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Cocoonen is je helemaal thuis voelen

Cocoonen is je helemaal thuis voelen

In het begin van de 90’er jaren ontstond er een trend, die zelfs een nieuw werkwoord in onze taal bracht. De trend heette cocooning, het uitvoerende werkwoord cocoonen, cocoont, heeft gecocoond. Cocooning was hip en is, zo’n 30 jaar later, nog steeds populair. We hebben het kennelijk gewoon nodig om ons af en toe even af te sluiten van de buitenwereld en te genieten van warme, gezellige momenten thuis.

interieurfoto schilderij 'Picasso' van Sacha

Cocooning is mee veranderd met de manieren waarop we werken, onze vrije tijd invullen en alle digitale ontwikkelingen. Internet, social media, home entertainment, thuiswerken - je kunt bijna alles doen m.b.v. je laptop op schoot. Daardoor is cocoonen anno 2020 veel meer verbonden met de buitenwereld dan de oorspronkelijke trend. Wat gebleven is, is tijd nemen voor jezelf en gezellig samenzijn met anderen in de geborgenheid van je eigen huis.

interieurfoto drieluik schilderij 'Abandoned Paths' van Ines

Cocoonen is tijd voor jezelf

Misschien is lekker lui op de bank of lang in bad voor jou de ultieme manier om te ontspannen, maar als je meer een bezige bij bent hoef je natuurlijk niet per se niets te doen. Creëer ergens in huis een fijne plek waar je kunt relaxen zoals jij dat t liefst doet. Kussens op de bank of bed, zacht licht en kaarsen; een comfortabel bureau met warm, helder licht; een mooi schilderij aan de wand en enkele persoonlijke items om je heen en genieten gaat als vanzelf.

Cocoonen is samenzijn

Samen thuis zijn met je partner, kinderen, familie of vrienden, zonder haast en geen verplicht programma, ook dat is cocooning. Een royale zithoek met loungebank, poefs en zitkussens, een warm vloerkleed en een groot formaat schilderij aan de wand geeft stof tot samen praten, lachen en gewoon bij elkaar zijn. Zachte materialen, warme verlichting, comfortabele meubels nodigen uit tot relaxen zonder iets te moeten. Bij de eventuele aanschaf van meubelen en bijv. een schilderij is het belangrijk om te bedenken dat je graag wilt dat je kamer ook een sfeervolle plek is bij een actieve werkdag, houd daar zeker rekening mee bij het uitzoeken van je bank of keuze van een nieuw schilderij.

interieurfoto schilderij 'World Traveller' van Buttner

Cocoonen is tijd nemen voor lekker eten en drinken

Wanneer je meer tijd thuis doorbrengt, zal je waarschijnlijk ook meer tijd nemen voor het voorbereiden van gezonde en smaakvolle maaltijden of vaker een heerlijk door het hele huis geurende appeltaart bakken. Dan wil je graag dat de keuken een prettige plek is met functionele keukenapparatuur, maar ook met een grote eettafel, fijne stoelen en een persoonlijk kunstwerk aan de muur.

interieurfoto 'Winter Sun' van Ines

Cocoonen is genieten van home entertainment 

Hoe je cocoont zal voor iedereen verschillend zijn, maar je zult zeker gebruik maken van alle digitale technologie. Films en series kijken, gamen, online met vrienden een spel doen, terwijl je rustig thuis op de bank zit. Het kan ook heel ontspannen zijn om juist niet naar een beeldscherm te kijken, maar naar het flakkerende haardvuur of een bijzonder schilderij waar je steeds nieuwe kleuren en vormen in ontdekt. Cocooning is doen wat jou tot rust brengt in je vertrouwde woonomgeving, je even naar binnen keren om je daarna weer met volle aandacht naar buiten te richten.

Thera van Assen © 2020