• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Breng lente in je interieur

Breng lente in je interieur

Ineens is het er - zin in lente. Je voelt de zachte warmte van de lentezon op je huid en de wind draagt een lichte, frisse geur met zich mee. Minuscule blaadjes ontluiken groen aan de kale takken van de bomen of barsten los in witte en roze bloesems. Lente, je voelt het buiten en je wilt het ook binnen. Ramen open, een frisse wind door je huis. Opruimen, schoonmaken en veranderen. Plannen maken voor vrije dagen in de rust van de natuur of op ontdekkingstocht naar een onbekende stad.

schilderij Fresh Morning van Ines

Schoonmaken

Hoewel we de ‘grote schoonmaak’ allang achter ons hebben gelaten, is het nu een goed moment om tijd te nemen voor opruimen. Berg de accessoires die sfeer brachten in je winterhuis op tot volgend najaar, inspecteer je kasten en ruim op wat niet meer nodig is. De ruimte die ontstaat, maakt ruimte voor lente in je huis.

schilderij Spring Meadow van Aleksandra

Laat het licht maar binnenstromen

Na de donkere wintermaanden neemt het daglicht steeds meer uren van de dag over. Geef de ramen van buiten en van binnen een schoonmaakbeurt, maak de vensterbanken wat leger en vervang zware gordijnen door lichtere varianten. Verplaats, als het kan, de zithoek richting het licht en het groen van de tuin. Als dat iets te veel van het goede is, maak dan voor jezelf een lekker hoekje met een comfortabele stoel bij het raam waar je het binnenkomende licht over je heen laat komen.

schilderij Cherry Trees van Ines

Haal de natuur naar binnen

Buiten kan de natuur haar gang gaan. Bomen worden per dag groener, de lentebloesems met hun zacht witte en roze pastels bloeien volop en er is een veelheid van bloemen in heldere kleuren. Breng de natuur naar binnen met een enkele bloesemtak in een vaas op het dressoir, een grote bos tulpen op je werktafel, losse bloemen in verschillende flessen en potjes als een collage op een hoek van de grote gezinstafel. Geniet van het werk van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de bijzondere kleuren en vormen van de lente en maak ruimte voor een prachtig lente-schilderij aan de muur.

schilderij One in a Million 2 van Aleksandra

Lentekleuren in je interieur

Voor welke kleuraccenten ga je deze lente? Kies je voor groentinten, in combinatie met planten in terracotta-potten, of breng je subtiele pastelkleuren in huis met lichte gordijnen en een geverfde wand in een zachte tint? Geniet je zo van alle verschillende kleuren die je ziet in bloeiende bloemen en planten, dat je je huis kleurt met kussens, plaids en accessoires in dezelfde kleurschakeringen? Welke kleur- of materiaalkeuze je ook maakt deze lente, een kunstwerk zal altijd een persoonlijke toevoeging aan je interieur geven die het fijne gevoel van dit seizoen nog verder onderstreept!

Thera van Assen © 2019