• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Boeken op een rijtje

Boeken op een rijtje

We leven in een onlinewereld waarin onvoorstelbaar veel informatie onder handbereik is. Een groot digitaal beeldscherm met kennis en ervaringen, feiten en persoonlijke indrukken, van woord en beeld en geluid. En dat allemaal op het formaat van, pakweg, een boek. En nee, dat boek willen we eerlijk gezegd niet missen. Het boek blijft onvervangbaar, hoe onmisbaar digitale informatie ook is geworden.

interieurfoto met schilderij 'Behind Blue Eyes' van Buttner

De boekenkast

Romans, studieboeken, prentenboeken, kranten, tijdschriften, kook- en hobbyboeken, je zet ze in een boekenkast in de woonkamer … of juist niet, want er zijn andere creatieve manieren om je lectuur op te bergen. En de woonkamer is niet altijd de meest geschikte plek om een grote boekenkast te plaatsen, het neemt veel ruimte in beslag die je misschien liever gebruikt voor comfortabele meubels of persoonlijke kunst. Hoewel ware leesliefhebbers het liefst elke dag omringd worden door al hun boeken, kan het voor veel mensen genoeg zijn om de boeken te tonen die je daadwerkelijk leuk vindt en de rest op een andere plek te bewaren.

tijdschriften rek

Benut de gang, de ruimte onder een trap, een kleine kamer op de bovenverdieping om boeken op te bergen in een (op maat gemaakte) kast.

Er zijn veel manieren om de boeken te tonen die voor jou belangrijk zijn, vanwege het onderwerp, het verhaal of de cover en uitvoering van het boek. Je kunt boeken stapelen, bijvoorbeeld tegen een wand of in een hoek van de kamer.

Boeken en tijdschriften in een vakkenkast of op een plank kunnen, samen met andere voorwerpen of planten, prachtige ‘kijkhoekjes’ opleveren.

schilderij 'Echoes' van Buttner

Je kunt boeken op kleur sorteren, afwisselend rechtop zetten en plat leggen of een boek juist openslaan bij een mooie afbeelding of interessante tekst.

Leg boeken onder handbereik op de koffie- en eettafel. Boeken zijn interessant, uitnodigend en decoratief, maak daar gebruik van als je een plek voor het opbergen van je lectuur kiest. 

Boeken en kunst

Boeken vertellen iets over wie jij als persoon bent, welke interesses je hebt, wat je herinneringen zijn, waar je door geraakt wordt.

Boeken, kunst en accessoires zijn de toevoegingen die de inrichting van een huis tot een persoonlijk interieur maken. Een of meerdere planken aan de muur, met daarop een kunstwerk en enkele boeken kan een prachtige eye-catcher zijn.

schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra

Boeken en schilderijen met hetzelfde thema kunnen elkaar aanvullen en versterken, zoals natuur en landschapsschilderijen, romans en menselijke afbeeldingen, reizen en stadsgezichten, psychologie en abstracte werken.

Boeken kunnen zelf kunst worden door bijvoorbeeld pagina’s uit een boek in te lijsten en op te hangen, of zelfs een boek in zijn geheel aan de muur te bevestigen. De vaak bijzondere omslagen van een boek maken het tot een kunstwerk op zichzelf.

interieurfoto met schilderij 'Tranquility' van Ines

Kunstboeken

Bladeren door een kunstboek met prachtige afbeeldingen, illustraties en fotografie kan net zo inspirerend zijn als een bezoek aan museum of galerie.

Boeken over kunst vertellen het verhaal achter een kunstenaar of kunststroming en brengen de kunstwerken als het ware tot leven. Als je je graag omringt met kunst, zijn kunstboeken een waardevolle toevoeging aan je boekenplank en interieur.

Thera van Assen © 2018