• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Bloemenprints in je interieur

Bloemenprints in je interieur

Wie kent ze niet, de prachtige bloemenschilderijen van oude meesters. Adembenemend, zoals ze met overweldigende kleuren en diepe, donkere achtergronden in musea hangen. Gelukkig zijn deze prachtige kunstwerken niet alleen meer in het museum te vinden, maar kunnen we ze in ons huis brengen door middel van behang, wanddecoratie, posters en prints. En ook nu worden er prachtige schilderijen gemaakt met kleurrijke bloemencomposities, die je interieur op een speciale manier opfleuren.

interieurfoto met schilderij 'Summer Dream' van Ines

Bloemenwand

Bloemmotieven hebben een ware come-back gemaakt in het interieur en worden toegepast als eye-catcher in je living. Dus niet een hele wand met kleine bloemetjes, maar een grote bloemmotief op een gedeelte van de muur. Behang is de meest logische manier om een wand te bekleden en oh, wat zijn er inmiddels veel mooie prints beschikbaar. Als je daarnaast de neutrale tinten uit het behang gebruikt voor de rest van de inrichting, maak je een stijlvol en rustig geheel.

interieurfoto schilderij 'Fresh Morning' van Ines

Bloemen zijn een geliefd onderwerp voor kunstenaars, vroeger en nu, en talloze kunstwerken zijn geïnspireerd op de kleurrijke en veelzijdige vormen van bloemen en planten in de natuur. Vind je een groot bloemmotief op de muur te heftig, maak dan een keuze uit het grote aanbod van bloemenschilderijen. Je kunt de impact van het kunstwerk versterken door bijvoorbeeld de wand te verven in een tint van het schilderij.

interieurfoto met schilderij 'Jungle Cut' van Buttner

Bloemenprints aan de wand

Het kan zijn dat jij helemaal enthousiast wordt van een bloemrijke inrichting, maar dat je partner of andere gezinsleden het niet zo zien zitten. Een gedeelte van een wand bekleden met geprinte flora is dan wat teveel van het goede, een schilderij kan juist die extra kleurrijke toevoeging geven. Een kunstwerk met bloemen en planten zal krachtig overkomen. Het kan daarom een goed idee zijn om het schilderij niet precies boven de bank of dressoir te plaatsen, maar aan een minder in het oog springende wand of combineer het schilderij met enkele andere (natuurlijke) items. Zo komt het schilderij prachtig tot z’n recht. Een andere manier om je bloemenkunst op te laten vallen is door het te verbinden met de natuur buiten, bijvoorbeeld naast een groot raam of openslaande tuindeuren. Het binnenstromende daglicht zal de kleuren van het schilderij een bijzondere charme geven.

interieurfoto met schilderij 'Meadow Flowers 2' van Aleksandra

Bloemen als motief

Bloemen zijn zo kleurrijk en inspirerend, dat het jammer is om ze niet op één of andere manier aan je huis toe te voegen. Kussens, gordijnen, vloerkleden of bedtextiel met kleurige bloemmotieven brengen vrolijke accenten in je woon- of slaapkamer, zeker als je een kleur uit het bloemenpatroon terug laat komen in meubilair en andere accessoires. Vergeet niet om regelmatig een echt boeket neer te zetten in een mooie vaas. Koop het op de markt of bij de bloemist, pluk het uit de tuin of in bermen en grasvelden, en combineer het met een bloemenschilderij en andere prints. Dit is dé tijd van het jaar, nu alles op z’n mooist groeit en bloeit!

Bekijk hier alle bloemenschilderijen.

Thera van Assen © 2020