• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

BERG opwaarts

BERG opwaarts

”Kijk daar eens in de verte”, fluister ik naar mijn reisgenoten. Vanuit de vallei zien we tegen de bergen op. Het lijkt een onneembare vesting. Toch wagen wij vandaag de weg naar de bergtop. Rugzak voorzien van proviand. De wandelschoenen stevig ondergebonden. De ‘boots’ geven de steun. Steun kunnen we heel goed gebruiken! We zijn er stil van. De stilte der natuur kent vele geluiden. De vogels. De wind. De insecten. Het draagt allemaal bij aan de moed om de hoogte te overwinnen. Wie in het dal blijft, ziet nooit de andere kant van de berg. Eens kijken of het gras daar groener is. Let goed op jezelf. Wandelt u mee?

schilderij 'Snow Mountain' van Buttner

Berglandschap

We volgen het bergpad, die ons naar de top leidt. We bedwingen de berg. Stap voor stap. We maken hoogtemeters. Het wordt steeds inspannender. Het uitzicht wordt steeds indrukwekkender. Dè ultieme landschapsbeleving. De landschapsschilderkunst kent een ontwikkeling van een meer realistische verbeelding in de 19e eeuw naar meer expressionistische uitingen heden ten dage. Expressionisten gebruiken het landschap om emotie door te geven door de werkelijkheid te vervormen en daarmee een zekere beleving te geven. Wij vinden het ook een belevenis. We vervolgen onze weg. Het kompas op het Noorden. Naar ons vooraf gestelde doel. De top halen!

schilderij 'Lake Light' van Buttner

Uitzicht

De zon komt achter de wolken vandaan. Laat de stralen op ons neerdalen. Het is de kunst om zoveel mogelijk te genieten van de omgeving. Het hoogste punt bereiken geeft voldoening, maar niets gaat boven de reiservaring met elkaar. Samen vormen we een sterk team. We helpen elkaar als het even moeilijk gaat. We dragen elkaars rugzak. Geven een arm of schouder om op te leunen. Het mooiste uitzicht komt na de zwaarste klim. Wat een pracht! Bergen, bomen en rivieren oefenen al eeuwenlang aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Het berglandschap is ontzagwekkend. Een omgeving die zowel gevreesd, gerespecteerd en vereerd wordt.

schilderij 'Sanctuary 1' van Aleksandra

Vooruitzicht

Het wordt al maar kouder. Sneeuw op de toppen. Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken. Nabij de top houden we stil. We kijken uit over het dal. Ik knijp mijn ogen samen. Het uitzicht is fenomenaal. Mijn zicht bestaat uit een groene, turquoise en overwegend blauwe kleur. Het lijkt op nevels en gaswolken, ‘Nebula’ genaamd. Als dit een teken is, is een prachtig vooruitzicht onafwendbaar.

schilderij 'Nebula U8' van Aleksandra

Over elke berg leidt een pad, hoewel het niet altijd zichtbaar is vanuit de vallei. We hebben een geweldige wandeltocht gemaakt. Allemaal hebben we het gehaald. Wat een samenwerking. Wat een team. Trots overheerst. Iedere reisgenoot heeft tijdens de reis ‘ups & downs’ gekend. We hebben veel geleerd en zijn een ervaring rijker. Aan de andere kant van de berg is trouwens geen gras te bekennen. Het is niet de berg die we overwinnen, maar onszelf!

schilderij 'Together' van Ines

 

Bekijk hier alle landschap schilderijen

Walter van Steen © 2020