• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Avant-gardistische woontrend 2017

Avant-gardistische woontrend 2017

Staan trends mijn persoonlijke smaak in de weg? Deze vraag stel ik me nu de trends voor 2017 gepresenteerd zijn. Eigenlijk wil ik niet dat mijn smaak gedicteerd wordt door regels en richtlijnen. En toch, als ik de woontrends van 2017 bekijk, merk ik dat er verschillende op mijn wensenlijstje voor het komend jaar staan. Kennelijk heb ik de veranderingen ongemerkt al gesignaleerd en een, toekomstig, plaatsje in mijn huis gedacht.

schilderij 'Behind Blue Eyes' van Buttner

"Je interieur wordt volwassen, het mag allemaal wat donkerder en warmer” is de trend voor 2017 en dat vind ik uiteindelijk best een mooie uitdaging, zonder mijn eigen voorliefde voor een licht en basic interieur op te geven. 

Woontrends in 2017

In 2017 draait het om warme kleuren. We kiezen voor diepe, verzadigde kleurtonen en een helder kleurgebruik. Het gaat meer om de expressieve kracht van een kleur, dan de subtiele nuances van poeder- en vergrijsde tinten.

interieurfoto schilderij 'Landed in the Jungle' van Buttner

Planten met verschillende bladvormen en exotische bloemkleuren geven het interieur een warme en persoonlijke touch.

We gaan voor duurzaamheid en upcycling en kiezen voor natuurlijke materialen. Kurk is hét woonmateriaal voor 2017, samen met messing, brons en natuursteen.

Warme, rijke stoffen zoals velours en fluweel en vloerkleden geven je interieur de expressieve sfeer die het woonbeeld van 2017 compleet maakt

Geef je huis een avant-gardistische ’look and feel’

De avant-gardistische woonstijl past precies in het trendbeeld van 2017.

interieurfoto schilderij 'White Garden' (omgedraaid) van Ines

Het is een kleurrijke en heldere interieur stijl, maar wordt nergens overdadig. Ze kenmerkt zich door een diep kleurgebruik, warme stoffen en vloerbekleding en heeft tegelijkertijd een open karakter. Om een avant-garde interieur te creëren kies je voor grote kleurvlakken en grote meubelstukken of kunstvoorwerpen, maar de ruimte staat nooit te vol. Drie basiskleuren zijn al voldoende in dit interieur, waarvan twee kleuren sterk naast elkaar aanwezig zijn en een derde kleur voor accenten en verrassing zorgt. Maak gebruik van verschillende materialen, juist de 2017-trendgevoelige materialen messing en brons voegen glans toe aan dit type interieur.

Schilderijen als uitgangspunt voor een avant-gardistisch interieur

Schilderijen uit de collectie van Kunstvoorjou.nl kunnen een goed uitgangspunt zijn om een expressieve, maar toch evenwichtige woonruimte te maken. Hier beschrijf ik twee voorbeelden (één met donkere, warme kleuren en één met een licht, helder kleurschema) om je huis een vleugje avant-garde te geven.

Maak grote kleurvlakken (muren, vloerkleed, grote meubelstukken) in een diepe tint blauw, voeg daar donkere houten elementen aan toe (vloer, tafel met stoelen, een groot kunstwerk) en maak de diepte van dit palet wat speelser met helder roze items (stoel of poef, schilderij, een accessoire). Het resultaat zal een diepe, warme sfeer opleveren met vrolijke accenten.

Kies als basiskleur een diepe geeltint. Gebruik daarnaast veel lichtgekleurde materialen, zoals hout en brons, en voeg tenslotte pink-roze items toe. Eventueel aangevuld met wat oranje of een helder blauw.

interieurfoto fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk Wiersma

Het totaalbeeld zal opener aanvoelen dan in het eerste voorbeeld, maar nog steeds voldoende levendigheid en expressie uitstralen. Zo geef je je huis deze bijzondere stijl, gedurfd en groots, maar met een prachtige harmonie waarin je graag thuiskomt

Thera van Assen © 2017