• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

atmoSFEER

atmoSFEER

Waar blijft de neerslag … ? Dat hoort u niet zo vaak. Bij een zomerse droogte snakt menigeen naar water. Veel water. Onze flora verschiet van kleur. Groen wordt geel. Scherp wordt wazig. Fel wordt flets. Van alle weersinvloeden is regen met afstand de minst populaire. Regen neemt verschillende vormen aan. U herkent vast het kletteren van water. Evengoed kan u in nevel gehuld zijn. Vochtdruppels van een ander kaliber. Nevel mist u niet zo snel. Mist roept mystiek op. De sfeer verandert. En dat doet wat met uw emotionele balans.

schilderij 'Purple Rain' van Buttner

Emotionele balans

Het is wetenschappelijk bewezen dat de zon een positief effect op uw humeur heeft. U krijgt er een geluksgevoel van. Maar wat als de zon achter de wolken verscholen gaat? Een gebrek aan zonlicht kan uw stemming beïnvloeden. Op een regenachtige dag kunt u meer terneergeslagen zijn. Büttner is in staat om te spelen met emotie. Hij is als geen ander in staat om visueel te prikkelen. Met vormen. Met kleuren. Met verftechniek. Inspirerend! Ook al verbeelden zijn schilderingen impopulaire weersinvloeden. Hij beheerst het sentiment.

schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

Visuele prikkels

Het gevoel van de alom bekende melodie over ‘paarse regen’ weet Büttner in één beeld te vangen. Het effect van neerdalende druppels op het schilderij versterkt de atmosfeer. Een samenvloeiing van elementen die bijdragen aan de levenscyclus. U kunt het ook zien als tranen. Tranen die troost bieden, in welke situatie dan ook. Een wonderlijke weergave. De natuur die temperament toont. Maar ook verbinding. Vereniging. Karakter. Achter de wolken schuilt de zon. De zon die door wil breken. Die de lucht wil klaren. De boel op wil fleuren. Lichter maakt!

Dat is nu! Warm. Uiteindelijk wint de zon het van de regen. Het maakt u goed gehumeurd. U raakt in een sfeer verhogende stemming. De zomerse temperaturen hebben een positieve invloed op uw balans. U krijgt impulsen om lekker in uw vel te zitten. Zoek ontspanning!

schilderij 'Lake Light' van Buttner

Straks in november, als de regen klettert, denk dan ook eens aan de taferelen van Büttner. De sfeer is aansprekend. Het maakt nieuwsgierig. Weerspiegelt belangrijke elementen van de aarde. Voorstellingen die waanzinnig goed doordacht zijn. Meer lezen over kunstenaar Büttner? Lees dan het interview met Buttner dat ik een tijdje geleden met hem had.

Bekijk hier alle schilderijen van Büttner

Walter van Steen © 2018