• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Aardetinten

Aardetinten

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in het interieur. Kleur kan een warm en geborgen gevoel creëren, maar kleur kan ook een licht en ruimtelijk effect bewerken. De basiskleuren rood, geel en blauw vormen door vermenging een enorm kleurpalet. Elke kleur kan met toevoeging van wit zachter worden gemaakt en door de kleur te mengen met zwart wordt de kleur intenser. Al met al een enorm scala aan kleurtinten, die je alle mogelijkheden biedt om de sfeer te ‘schilderen’ waar jij naar op zoek bent.

schilderij Together van Ines

Aardetinten in het interieur

Kleurtinten worden gegroepeerd en krijgen een eigen naam, bijvoorbeeld pastel- of aardetinten. Aardetinten bestaan uit warme zachte kleuren van natuurlijke elementen als aarde, zand, steen, klei en bladeren. Bruin, beige, taupe, groen, oranje, geel, oker, rood en grijs zijn de kleuren die passen in dit ‘aarde’ palet. Een interieur in aardekleuren heeft een warme en natuurlijke uitstraling, die goed past bij een landelijke inrichting. Maar ook in een stoer, industrieel interieur komen warme aardetinten goed tot hun recht.

Aardekleuren hebben nog een andere waardevolle eigenschap. Door de digitale wereld verliezen we steeds meer de binding met de natuur en de aarde. Aardetinten in het interieur zorgen ervoor dat die binding weer enigszins wordt hersteld.

Aardetinten en materialen

Aardetinten zijn gebaseerd op de natuur en combineren heel goed met natuurlijke materialen. Gebruik hout, touw, leer, wol en linnen bij de inrichting van de kamer om de warme, natuurlijke sfeer te onderstrepen. Een zithoek met een bruine leren hoekbank, waarop warme plaids en linnen kussens liggen; op de houten vloer een wollen parket in een patchwork van terra, rood, grijs en bruin; als extra zitplek een rotanstoel en enkele houten blokken in plaats van een salontafel, zo maak je met eenvoudige middelen een fijne zitplek met een warme en geborgen uitstraling. Meer balans bereik je met materialen die van nature een koele uitstraling hebben, bijvoorbeeld een neutraal grijze gietvloer of lichtgrijze muren.

interieurfoto schilderij Forest Impression van Aleksandra

Aardetinten in schilderijen

De natuurlijke sfeer van aardetinten kan ook heel goed worden verbeeld door kunstwerken. Schilderijen in rustige zandtinten of met de diepe rood- en oranjetinten van steen en herfstbladeren geven het juiste accent voor een natuurlijke uitstraling van het interieur. Een schilderij waarin de warme kleuren van de natuur zijn gebruikt ademt een vertrouwd en comfortabel gevoel en zal niet gauw vervelen. Je zult lang genieten van een landschap of abstracte compositie geschilderd in zachte naturel tinten of diepe steen- en bladkleuren.

schilderij Golden Bay van Aleksandra

Een natuurlijke presentatie

Kunstwerken kunnen op een natuurlijke, nonchalante manier worden gepresenteerd. Aan de wand is de meest voor de hand liggende keuze en door deze muur in een kleur te schilderen zal het schilderij er nog sterker uitspringen. Je kunt bijvoorbeeld een kleur kiezen die in het schilderij zelf weinig wordt gebruikt, wat een heel verrassend effect geeft.

Voor een nonchalante presentatie van je kunstwerken zet je schilderijen en prints gewoon op de grond, eventueel gecombineerd met een plant en enkele accessoires van natuurlijke materialen.

Thera van Assen © 2018