• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

AARDEtinteling

AARDEtinteling

“Kom eens kijken! Als je hier staat, heb je een fenomenaal zicht”. Het licht speelt met de takken en bladeren van de bomen. Rijp tekent zich af. Als schijnwerpers schieten stralen langszij. Waar de stralen de natuur raakt, ontstaat een indrukwekkend kleurspektakel. De weersgesteldheid legt een natuurlijke basis. De zon fleurt de boel op. Het geeft warmte. De aardetinten voeren de boventoon. In onze winterjas warmen wij ons aan het tafereel. De handschoenen beroeren de camera voor de beste compositie. Voelt u de tinteling?

schilderij 'Refelctions' van Aleksandra

Aardekleuren

Tijdens de ochtendwandeling passeren we open vlakten, vennen en bosrijk gebied. Een genot voor het oog van landschapschilders. Het weer is af te lezen aan de hemel. Een beeld van half land en half lucht. Een schijnbare tweedeling. Het één kan onmogelijk zonder het ander. Het vormt één geheel.

Landschapschilderkunst is sinds het begin van de vijftiende eeuw een zelfstandig genre. In de renaissance werd veel gebruik gemaakt van aardekleuren. Harmonie in kleurgebruik. Warmere tinten waren mogelijk door ontdekking van olieverf. De stromingen daarna kenden vele andere kleuren. Halverwege de negentiende eeuw, ten tijde van het realisme, werden de aardekleuren weer meer gebruikt in de schilderkunst.

We groeten een groep passanten. Bewonderen de natuur in winterse sferen. Beiden gefascineerd door het licht op onze omgeving. We zetten ons neder op een houten bank om alle schoonheid in ons op te nemen. Een rilling. Een tinteling. Kippenvel!

schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra

Warme kleuren

Gaandeweg zijn we wel toe aan een verwarming. Een warme kop koffie doet het ook. We lopen richting het restaurant in het midden van het bos.

Het zijn de zachtere kleuren van de aarde die ‘t hem doen. De kleuren geven mij een gevoel van rust. De houten meubels en aardetinten gaan hand in hand, net als wij. We bezoeken een gelegenheid in kleuren die refereren aan zand, gesteente, bomen en klei en ons een vertrouwd en comfortabel gevoel geven. We hullen ons in warme weldadigheid.

Kleur is belangrijk in ons leven. Het idyllisch plekje in het bos bij het ven is onze favoriet! Het weerspiegelt de schoonheid in alle opzichten. De schoonheid der natuur. De schoonheid van de rust. De schoonheid van het alleen samenzijn. De schoonheid van de aardetinten. Hoe mooi is dat!

schilderij 'Green Wall Woods' van Aleksandra

Natuurlijk

Als je er van de andere kant naar kijkt, zijn er tal van posities voor het mooiste plaatje. Kleur zegt veel over uw karakter. Zo heeft u mogelijk de voorkeur voor groen boven bruin. Iedere kleur heeft zo zijn eigen betekenis.

Groen is de kleur van de natuur, het leven en de toekomst. Het heeft een kalmerende werking op lichaam en geest en staat voor inzicht, wijsheid en toewijding. Bruin is de kleur van de aarde. Altijd aanwezig, maar nooit opdringerig. Natuurlijk en sfeervol. Bruintinten houden ons met beide benen op de grond en zorgen voor rust en evenwicht in hoofd en huis. We wandelen weer terug. ‘Kom eens kijken! Als je hier staat heb je een fenomenaal zicht’.

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Walter van Steen © 2019