De trap oplopen is voor iedereen een dagelijkse routine. Helaas is voor vele een bestaande trap saai en wordt het vaak als een doorn in het oog gezien. Erg jammer, want er zijn namelijk heel veel manieren om de trap aan te kleden en er iets bijzonders van te maken. Dat geeft je dagelijkse loopjes naar boven en beneden meer plezier. Kijk eens bij de categorie meerluiken bij Kunstvoorjou.nl, daar kun je bijvoorbeeld een serie paneeltjes van 30 x 30 cm vinden die je langs een trap kunt hangen.

Kleurrijk

Door een oude trap helemaal kaal te schuren en traponbehandeld te laten, krijgt het een stoere en natuurlijk stijl. Houdt je liever van kleur? Schilder bijvoorbeeld de spijlen van het traphekje in alle kleuren waar jij van houdt. Of kies er juist voor om de stootborden (vlakken tussen de treden) mooie kleuren te geven. Tip; stel een mooi kleurenpalet samen. Om niet meteen de fout in te gaan, kun je karton snijden op de maat van de stootborden, even verven en houdt het tegen de trap aan. Zo ga je nooit de mist in. Wil je de trap juist niet laten opvallen? Verf de trap dan in dezelfde kleur als de muur. 

Materiaal

Stof of tapijt op de trap, net zoals vroeger, dempt het geluid en is lekker zacht aan je voeten. Liever een stoere uitstraling? Bekleed de trap dan eens met leer. Een grove leer, dat stevig is en tegen een stootje kan, past zowel in een moderne als klassiek interieur. Ondanks dat leer sterk is, valt niet te voorkomen dat er gebruikerssporen ontstaan. Maar dat is juist de bedoeling, want daardoor krijgt het chique leer een stoere en doorleefde ‘look’. 

Decoratie

trap2Een misstap kan al snel pijnlijke gevolgen hebben.  Door de traptreden te voorzien van ledverlichting geeft het de trap niet alleen een extra upgrade, maar bevordert ook de veiligheid.

Daarnaast kun je de wand langs de trap persoonlijk maken door er schilderijen op te hangen, foto’s van alle mooie vakanties of er de tekeningen van de kinderen een mooi plekje te geven. Nog enkele accessoires toevoegen en voilà, de trap is de eyecatcher van je interieur! 

Anna van Zanten © 2017

Anna van ZantenMijn naam is Anna van Zanten en ik ben 23 jaar jong. Ik heb altijd al een passie voor interieur, styling en vormgeving gehad. Na de opleiding interieuradviseur en binnenhuisarchitectuur aan de Interieuracademie heb ik mijn droom werkelijkheid gemaakt; het oprichten van een interieuradviesbureau. Inspireren, adviseren en creëren. Dat is Ann interieur. Een interieurbureau waar je terecht kunt voor professioneel, onafhankelijk en creatief advies, waar persoonlijkheid voorop staat.