• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

'A day in november'- je interieur in een veranderend seizoen

'A day in november'- je interieur in een veranderend seizoen

Wat blijft, wat kan een tijdje in de kast en wat gaat definitief weg. Dit zijn misschien wel de vragen die, na de oktober-woonmaand, het meest blijven hangen. Een maand vol wooninspiratie op beurzen en tentoonstellingen, in bouwmarkten en galerieën, door tijdschriften en online. De woonwinkels hebben hun nieuwe collecties gepresenteerd volgens de laatste trends en maken het aanlokkelijk thuis veranderingen aan te brengen. We worden op allerlei manieren uitgedaagd om met een frisse blik naar onze vertrouwde omgeving te kijken. Met een paar aanpassingen geef je je huis nog meer die persoonlijke uitstraling waarin jij je thuis voelt.

interieurfoto met tweeluik schilderij 'Tierra Verde 2' van Aleksandra

Opruimen

Elke verandering begint bij het opruimen van wat teveel of niet meer van toepassing is. Na de zomer, waarin we vooral gericht waren op het buitenleven, is er in huis veel blijven liggen. Het najaar is een goed moment om ruimte te maken voor een intieme sfeer thuis die past bij de seizoenen herfst en winter.

interieurfoto met schilderij 'She' van Sacha 

“Does it spark joy” ofwel ‘word ik hier blij van’, is een bekende uitspraak die als graadmeter kan dienen voor wat je wegdoet of juist wilt bewaren. Stel jezelf haalbare doelen als je begint met opruimen, je hoeft niet elke kamer en elke kast van boven tot onder aan te pakken. Maak een keuze, dit kan bijvoorbeeld door accessoires op te ruimen, de muren leeg te maken en een nieuw schilderij voor de wanden te kiezen.

Na het opruimen is het een goed moment om achterover te leunen en tot je door te laten dringen wat jij met je interieur wilt en waar jouw interieur om vraagt.

Nieuwe ‘look and feel’

De winter is bij uitstek een fijne periode om je huis meer intimiteit te geven. Warmte en beslotenheid sluiten de kou en kaalheid van het seizoen buiten. De openheid van de zomer maakt plaats voor de wintertijd met meer gesloten ruimtes. Meubels worden dichter naar elkaar toe geplaatst, gekaderd door een groot, warm aanvoelend, kleed op de vloer en zware gordijnen die de ruimte omhullen en de buitenwereld afsluiten. Plaids, kussens, kaarsen, boeken en kunst zijn onder handbereik om de rustige uren van de donkere winterdagen zo aangenaam mogelijk te maken.

interieurfoto met schilderij 'Stormy Ocean' van Buttner

In de maanden die we voor een groot deel binnen doorbrengen is het belangrijk sfeervolle ruimtes te maken waarin iedereen, samen of ieder voor zich, een prettig plekje vindt. Kunst speelt hierin een belangrijke rol. Schilderijen zijn persoonlijk, vertellen een verhaal en benadrukken de intimiteit. Kies voor schilderijen die tijd vragen, die stukje bij beetje ontdekt mogen worden en die niet direct van een antwoord voorzien of een oplossing geven.

Inspiratie uit woonstijlen

De overgang van 2016 naar 2017 laat verschillende woonstijlen zien, die op een eenvoudige manier in je eigen interieur passen.

interieurfoto met schilderij 'Rainforest' van Buttner

De aardetinten van terracotta, diepe kleuren als petrolblauw en smaragdgroen geven een warme atmosfeer, met een chique uitstraling. Je maakt de stijlverandering compleet met patronen en prints in deze diepe, verrijkte kleuren en door het toevoegen van geometrische prints en afbeeldingen als tegenhanger. 

Thera van Assen © 2016