Trends voor 2017 deel 2

Trends voor 2017 deel 2

De terugkeer van warmere en donkere kleuren

Een andere trend voor het komende jaar is de terugkomst van warmere en donkere kleuren. Waar we een aantal jaren de trend hebben gehad van lichte tinten, veel wit en Scandinavische sferen, zien we het komende jaar de terugkomst van warm kleurgebruik en donkerdere kleuren. De kleuren binnen deze trend zijn o.a. terracotta, dieprood, donkergroen en donkerblauw.  Flexa heeft de kleur denimdrift (grijsblauw) tot kleur van het jaar gemaakt. Volgens Sigma is het een zachte gedempte groene kleur, S 4010-G10Y.

interieurfoto schilderij Earthsong van Buttner

Ik wijt het aan de tijd die aan het veranderen is. We komen uit de crisistijd, waar we behoefte hadden aan een lichte en luchtige sfeer, het was al heftig genoeg. Nu er weer wat betere tijden zijn aangebroken, mag het binnen ook weer wat luxer en zwaarder en comfortabeler.  Mocht het marmer tot nu toe nog nagemaakt of print zijn, nu zien we het liefst alleen nog maar echt marmer.

Kleur kiezen je voor je interieur

Welke kleur kies je dan voor je eigen interieur? Mijn advies: kijk wat een kleur met je doet. Ik heb  een afkeer voor lichtgeel, het maakt me chagrijnig, een ander heeft een hekel aan groen en daar word ik juist gelukkig van. Word je druk van rood, maar vrolijk van oranje en vind je dat fijn als je je in die betreffende ruimte bevindt? Doen! Dus niet zozeer kijken naar wat de trend is, maar wat een kleur met je doet. Heb je dan een kleur waar je je goed bij voelt en je wilt het dan binnen de trendkleuren houden, kijk dan even welke nu in het palet zitten. Er zijn goede sites te vinden waar alle trends uitvoerig worden besproken en toegelicht. Dan zul je in het laatste voorbeeld van oranje dus bij een terracotta-achtige tint uitkomen, omdat dat een trendkleur is voor komend jaar.

schilderij Let the Sun Shine van Sacha

Kunst op een gekleurde wand

Je kunt je schilderijen rustig op een mooie gekleurde wand hangen. Vaak komen ze juist mooier uit op een gekleurde wand, zeker als er veel wit in het schilderij zit.

schilderij Color Fields van Ines

Als je het schilderij Color Fields van Ines op een donkerblauwe wand hangt, komt ie vast en zeker mooi uit. Hij krijgt een kader doordat ie op een gekleurde wand hangt en krijgt meer power.

Stormy Ocean van Buttner hang je best op een mooie terracotta-achtergrond of zandkleurige achtergrond.

schilderij Stormy Ocean van Buttner

Zwart-witte schilderijen zoals 'Strange Figures' van Ines kun je op iedere gekleurde achterwand hangen en zal overal goed uitkomen. Durf te combineren, het geeft je kunst meer kracht en maakt het nog persoonlijker.

schilderij Strange Figures van Ines

Lees ook Trends voor 2017 deel 1

Inge Lohman © 2016