• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Blog

Persoonlijke kunst; de meerwaarde in je interieur

Het leuke aan kunst is dat het voor iedereen beschikbaar is. Kunst is zoveel meer dan de kunstwerken in een museum of kunstgalerie. En het is zeker niet iets wat pas betekenis krijgt als er duur prijskaartje aan hangt.

Beeldende kunst, maar ook muziek, dans en theater bestaan door de interactie tussen de maker en de ontvanger. De kunstenaar legt een gevoel of gedachte in zijn of haar kunst. Maar het komt pas echt tot leven door jou, de ontvanger. Jouw emotie, gevoel, gedachte of herinnering bij het gecreëerde beeld maakt het compleet.

 

dageRAAD

Ochtendgloren. Ik tuur naar buiten. De reflectie van het licht brengt kleur. Kleur op mijn wangen. Kleur in de vroege winterse lucht. Het geeft kleur aan de dag. Het roept bij mij tal van emoties op. Verbazing. Blijdschap. Vrijheid. Het mooiste moment van de dag. De schemering voorafgaand aan de zonsopkomst. Een periode van licht waarbij de zon schittert in afwezigheid. Vandaag een fenomeen van koning winter. Kleuren van de dageraad zijn zeer uiteenlopend. Van rose, paars en blauw, zoals ‘Blush Sky’, tot geel, oranje en groen. Ik geniet van het moment. Mij geeft het warmte om de winterse kou te trotseren. Wat heeft de natuur nog meer in petto vandaag?

Scandinavisch wonen en Design

“Scandinavians like to keep it simple” - is dat wat de Scandinavische woonstijl zo sfeervol en aantrekkelijk maakt? Naturel, makkelijk en harmonieus, zo kan ik Scandinavisch wonen het best samenvatten.

De uitgestrekte dennenbossen, bergen, fjorden en meren zijn een natuurlijke inspiratie voor de sfeervolle inrichtingen van de meeste Scandinavische huizen. Scandinavisch wonen wordt sterk beïnvloed door het leven in een ongerepte, natuurlijke omgeving en kenmerkt zich door milieubewust wonen met veel duurzame materialen en toepassingen.

kunstZINNIG

Kunst en zinnen. Beelden en woorden. Schilderij en woordenbrij. Het artistieke brein van de kunstenaar bepaalt het beeld. Het creatieve brein van de schrijver bepaalt de taal. Uw brein vertaalt het beeld of verbeeldt de taal. Een prachtig samenspel tussen schilderijen en gedichten. Schilderijen zijn als gedichten. Gedichten zijn als schilderijen. Een schrijver heeft een poëtische stijl als hij stijlfiguren en beeldspraak gebruikt. Een schilder maakt een beeld, waar de dichter alleen maar over kan schrijven. Of het nu abstract is of figuratief. Op zoek naar de connectie tussen beeld en woord. Hoe verwoordt uw brein het schilderij ‘Yellow’ ?

De warmte van groen

Tijdens een lange, koude winterwandeling zie ik om me heen dat de natuur zich heeft teruggetrokken in een sober en vergrijsd kleurenpalet. Het landschap dat me in lente, zomer en herfst steeds opnieuw verrast als een kleurrijk schilderij in alle mogelijke kleurtonen en -tinten is nu stilgevallen tot een zwart-wit pentekening met enkele grafische lijnen.

morgenROOD

Water in de sloot. Het regent. Druppelsgewijs wordt het ritme bepaald. Mijn hartslag past zich razendsnel aan. Wat een meditatie met een mens kan doen. In kleermakerszit beleef ik een spirituele ervaring. Ik voel vurige warmte. Ik voel mijn bloed sneller stromen. Ik voel de hartstocht. Bij de gedachte aan mijn geliefde. Bij de gedachte aan mijn dierbaren. In gedachten dwaal ik rond op een andere planeet. Dat moet haast Mars wel zijn. Daar waar het ijzergehalte in de bodem hoog is. Een roestige gloed onder invloed van water en zuurstof. Ik ben onder invloed van het Boeddhisme waar de kleur rood staat voor de kracht van het leven Want levendig voel ik me. Sterk beïnvloed door ‘Golden Hour’ voel ik wat rood met me doet. De retraite brengt mij uiteindelijk terug op aarde. Wat doet rood in de schilderkunst?

Art Deco; revival van een interieurstijl

Met een glimlach lees ik dat de Art Deco-woonstijl geïntroduceerd wordt als één van de nieuwe interieur stijlen voor 2023. Ik denk aan de ‘roaring twenties’ in de Verenigde Staten, de rijk gedecoreerde Franse Art Nouveau glas-in-lood ramen en de Nederlandse ‘Slaolie stijl’. Ik denk aan de vormgeving van meubels in chroom, het gebruik van rijke houtsoorten en prachtige serviezen van glas en kunststof.

Inspiratie voor kleur; de kleurentrends 2023

Omdat een ruimte (meestal) niet gemaakt is om leeg te blijven, maar gevuld wordt met meubilair, raam- en vloerbekleding en accessoires, is een verbindend element nodig dat alle losse onderdelen toe één geheel maakt.

Kleur is zo’n verbindende schakel die wanden, vloeren en alles wat zich daartussen bevindt bij elkaar brengt. Een schilder mengt kleuren op het palet en maakt er een prachtig schilderij van. Zo kunnen we ook  kleuren voor onze kamer kiezen, ze met elkaar mengen tot er een ruimte ontstaat waar je je helemaal thuis voelt. Kleurexperts helpen ons daarbij door jaarlijks een ‘kleur van het jaar’ vast te stellen, die richting kan geven aan het kleurpalet dat we voor onze eigen woning willen.

stad en LAND aflopen

De stilte van de natuur kent vele geluiden. Sta er eens bij stil. Dagelijks ervaar ik de drukte van de stad. Dat heeft zo zijn gezelligheid. Af en toe maak ik een wandeling door het buitengebied. Een omgeving van het grote genieten. Mijn grote droom is om te wonen in een landelijke omgeving. En ja, ik moet u iets bekennen. Mijn droom wordt waarheid. Het uitkomen van droom is als een overgang van abstracte- naar figuratieve kunst. Van dromen naar werkelijkheid. Het is bijna zover. Van de stad naar de natuur. De rust. De kleuren. De geuren. Leven in een natuurlijk landschap. In de hedendaagse schilderkunst is het landschap een geliefd thema. Taferelen met bomen, rivieren, bergen en uitgestrekte vlakten. Ons landschap verandert voortdurend. Dat komt sterk tot uitdrukking in de landschapschilderkunst. Ik neem u mee naar een bijzondere omgeving. Daarvoor loop ik stad en land af.

ZWEVENDE bende

Wâh ben de?’ vroeg de Vlaming. ‘Mijn passie is schrijven over moderne kunst in de breedste zin des woord. Ben blogger, niet te verwarren met plogger’, vertrouwde ik hem toe. ‘Wâs dâ, unne ‘plogger’?’ vroeg de Vlaming. ‘In deze contreien vaak strandjutter genoemd’, probeerde ik duidelijk te maken. ‘Wablief’, riep de Vlaming. ‘Jutten gaat eerder wandelend. Ploggen juist joggend.