Op basis van 319 beoordelingen

Kunstenaar: Benjamin

Benjamin

Naam:Benjamin

Beschrijving:

In principe ben ik een autodidactische kunstenaar, maar dit is meer voort gevloeid uit een weidse interesse in alles wat met design en vormgeving te maken heeft. Mijn opleiding als interieurvormgever heb ik genoten aan de hogeschool Bijloke te Gent. De interesse om kunst te maken is eigenlijk ontsproten uit het zoeken naar proporties en verhoudingen van vlakken en volumes. Deze inspireren mij in het zien van nieuwe invalshoeken en benaderingen van mijn projecten. Omgekeerd is dit eveneens het geval. Architectuur is een kunst waarin lijnen, vlakken, volumes, schaduwen en lichtinval een heel belangrijke rol spelen. Deze visie is gelinkt aan vele kunsten.Benjamin - atelier

Heel veel van mijn werken zijn gebaseerd op geometrische vormgeving. Deze is geleidelijk aan ontstaan uit een proces van ontwerpen en tekenen. Een paneel met mooie verhoudingen en corresponderende kleuren. Mijn gevoel speelt hierin een grote rol. Actuele thema's en dagelijkse ondervindingen zijn daardoor vaak verwerkt in de vormgeving.

Verschillende stijlen zijn van toepassing in mijn oeuvre. Mijn hoofdstijl is geometrisch abstract met mooi afgelijnde vlakken en levendige kleuren. Vaak verwerk ik verschillende niveaus in mijn werken, 3D gevormd als het ware. Andere werken zijn meer "out of the box" conceptmatig, waarin de abstractie en free your mind  spirit terugkomt. Eveneens de pop-art stijl is terug te vinden in sommige werken vanwege het eerder nostalgische en open minded karakter.

Ik werk in mijn schilderijen met verschillende materialen en technieken, vandaar dat je de term 'mixed technique' bij mijn schilderijen ziet staan. Het begint vaak met uittekenen en uitsnijden, vervolgens het schilderen van de basis verflagen, soms het oplijmen van materialen, spuiten van kleurvlakken en het afwerken van het schilderij. Best arbeidsintensief, maar naar mijn mening met een prachtig resultaat.

Ik sta zeker open voor maatwerk aanvragen maar gezien de complexiteit van mijn werken is niet altijd alles mogelijk. Maar daag mij uit en stuur je verzoek via het contactformulier

Meer weten over Benjamin? Lees dan het boeiende interview met Benjamin dat Walter van Steen onlangs met hem had!

 

Schilderijen