• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Acryl schilderijen

Wat is acrylverf?

Acrylverf is een waterverdunbare synthetische verf. De verf wordt gemaakt door diverse pigmenten te mengen met acryl als bindmiddel. De uitstraling van de kleuren worden mooier naarmate er meer verflagen over elkaar aangebracht worden.

 

Drieluik Schilderij 'Sun Flowers' van Ines 

Hoe herken je acryl?

Acrylverf kent verschillende voordelen en eigenschappen. Acrylverf is gemaakt op basis van water. Als de verf droogt, verdampt het water. Wat achterblijft op het doek is een kunststof elastische laag die ongevoelig is voor droogte, vocht, temperatuur en licht. Daarmee is het schilderij van hoge kwaliteit is en kent deze een lange levensduur. Tijdens het drogen wordt de kleur van acrylverf iets donkerder en vindt er door de verdamping ook een aanzienlijk volumeverlies plaats. Er zijn eenvoudig diverse lagen over elkaar aan te brengen. Ook licht op donker. Acrylverf is vrij voordelig, kan worden gebruikt op allerlei niet-vettige ondergronden, is glashelder, hecht goed, wordt niet geel, vaag, roestig of rimpelig en droogt razendsnel.

schilderij 'True Colors' van Ines

Wanneer is acrylverf ontstaan?

De geschiedenis van acrylverf gaat terug naar omstreeks 1930 en heeft door de jaren heen een grote groei doorgemaakt. Tegenwoordig wordt er zelfs meer acryl in tuben geproduceerd dan olieverf. De verf wordt hoofdzakelijk gebruikt voor industriële, bouwkundige en decoratieve doeleinden. De verf kent uitstekende, hoogwaardige eigenschappen. De verwachting is dat de geschiedenis van acrylverf nog lang zal voortleven. 

Wanneer werd acrylverf voor het eerst gebruikt?

In 1954 is de eerste acrylverf op basis van een gelijkmatige verstrooiing van bindmiddeldeeltjes in water (ofwel waterdispersieverf) ontwikkeld. De geschiedenis van acrylverf was geschreven. De eerste jaren werd de verf in verdunde vorm in flacons verkocht, maar vanaf 1962 kwamen ook de tubes met een dikkere vorm op de markt. Alle grote fabrikanten namen in de jaren 60 acrylverf op in hun assortiment en ook de professionele kunstschilder accepteerde het medium.

schilderij 'Friends' van Ines

Wat is het verschil tussen oude en moderne acryl?

In de jaren 50, toen de eerste commerciële acrylverf op waterbasis voor kunstschilders op de markt kwam, was de pigmentkeuze nog heel beperkt. Het assortiment is langzamerhand steeds groter geworden Tegenwoordig worden nieuwe pigmenten meestal eerst in acryl uitgebracht. Verouderde pigmenten, die alleen nog om traditionele redenen in olieverf gebruikt worden, worden niet aangetroffen. Het pigmentaanbod in acrylverf is wat moderner dan in olieverf.

Wat is het verschil met olieverf?

Het verschil van acrylverf ten opzichte van olieverf is de droogtijd. Acryl is bijna direct weer overschilderbaar, terwijl schilderijen van olieverf dagen tot weken moet drogen voor het overschilderbaar is. In acrylverf zitten ook minder schadelijke stoffen voor het milieu.

Vierluik Schilderij 'Liquid Gold' van Buttner

Acryl schilderijen kopen bij Kunstvoorjou

De moderne acrylverf schilderijen in onze webwinkel zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Wij verkopen alleen originele schilderijen van de kunstenaars zelf. Ben je op zoek naar een acryl schilderij in een bepaalde kleur of formaat gebruik dan de filters aan de rechterkant. Moeilijk om te kiezen? Doe dan eerst de test Welk schilderij past bij mij?

Wil je een schilderij kopen maar vind je het moeilijk om een acrylverf-schilderij te kiezen dat in je woonkamer of slaapkamer past? Gebruik dan de mogelijkheid om het schilderij in een foto van je eigen interieur te plaatsen in 3 makkelijke stappen. Klik op 'Voorbeeld in je interieur' aan de linkerkant van elke schilderij-pagina.

Webwinkel Kunstvoorjou.nl heeft een ruime collectie moderne acryl schilderijen. Kijk er gerust eens doorheen. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgd. Uiteraard heb je als consument 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je schilderij!