• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Abstracte kunst

Abstracte stroming in de kunst

Abstracte schilderijen zijn ontstaan in het begin van de 20e eeuw en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds erg geliefd. De eerste grote kunstenaar die bekend werd met zijn abstracte schilderijen is Paul Cezanne. Abstracte kunst geeft over het algemeen geen beeld van de realiteit maar laat het aan de kijker zelf over om te bepalen wat hij of zij ziet in het schilderij. Soms is nog wel iets van een bepaalde realiteit te zien, dan spreekt men over half-abstract. De kunstenaar probeert met vormen, lijnen en kleuren ons iets duidelijk te maken, bepaalde emoties of gevoelens in beeld te vangen. Of gewoon zijn creatieve geest de vrije loop te laten gaan. De een zal abstracte kunst niets zeggen terwijl de ander het prachtig vindt. Het gaat er om wat je zelf ziet in een abstract schilderij, of het je raakt. Spreekt het je niet aan, geen probleem dat mag ook.

schilderij Carnival van Ines

Binnen de abstracte kunst zijn diverse stromingen te onderscheiden. Zoals het Kubisme, een avant-gardistische stroming vooral bekend geworden door de Cobra-groep. Geometrische abstractie is een andere stroming, waarbij de kunstenaar gebruik maakt van geometrische vormen. Bij Kunstvoorjou.nl zie je voorbeelden van geometrisch abstracte schilderijen bij de kunstenaars Ines en Buttner.

Bekijk hier alle Abstracte Schilderijen

Kijken naar abstracte kunst

Naar de mening van liefhebbers stimuleert abstracte kunst meer tot kijken dan figuratieve kunst. Het daagt het creatieve brein uit om iets te gaan zien op een pure en directe manier. Juist omdat er geen beeld of achterliggend verhaal is. Door het schilderij te beleven zoals het is als geheel, je fantasie de ruimte te geven om een ervaring op te doen. Kijk naar de kleuren, onderdelen en materialen, hoe verhouden die zich tot elkaar. Welke gevoelens krijg je bij het schilderij, roept het bepaalde emoties op? Gun jezelf de tijd om het schilderij op je in te laten werken. Heeft het schilderij een titel en helpt die je bij de interpretatie van het schilderij?

Veel kijkgenot bij de grote collectie abstracte schilderijen bij Kunstvoorjou.nl. Praat er over met familie en vrienden en je zult merken dat iedereen weer een eigen interpretatie heeft en het schilderij weer anders beleefd. Een abstracte wanddecoratie in je interieur zal veel gespreksstof opleveren en menig vrolijk meningsverschil.

abstract schilderij 'World Traveller' van Buttner

Abstracte kunst kopen

De abstracte schilderijen in onze webwinkel zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Wij verkopen alleen echte schilderijen van de kunstenaars zelf. Zoek je abstracte schilderijen in een bepaalde kleur of een bepaald formaat, gebruik dan de filtermogelijkheden aan de rechterkant.

Wil je een schilderij kopen maar vindt je het moeilijk om een abstract schilderij te kiezen dat in je interieur past? Gebruik dan de mogelijkheid om het schilderij in je eigen interieur te plaatsen in 3 makkelijke stappen. Klik aan de rechterkant op elke schilderij-pagina op 'Voorbeeld in je interieur'. Zoek je een collectie abstract schilderijen voor in je bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij adviseren je kosteloos bij de samenstelling van een passende schilderijen-collectie.

Je vindt bij Kunstvoorjou.nl een ruime collectie bijzondere abstracte kunst. Kijk er gerust eens doorheen. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgt of je komt het eerst bij ons bezichtigen. Uiteraard heb je als consument 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je schilderij!

Bekijk hier alle Abstracte Schilderijen

Abstract drieluik schilderij 'Abandoned Paths' van Ines