Op basis van 488 beoordelingen

Aardetint schilderijen

Schilderijen in aardetinten en zandkleuren

Met de term aardetinten worden de natuurlijke tinten bedoeld die voorkomen in de natuur om ons heen. Je kunt daarbij denken aan de kleuren van zand, klei, veensoorten, gesteenten, water en lucht. Maar ook aan mossen, grassen, graansoorten, boomschorsen en herfstbladeren. De huidige trend naar meer rust en ontspanning en het herstellen van de band met de natuur en aarde is ook terug te zien in de schilderijen in onze collectie. Het gebruik van zachtere kleuren als grijzig-wit, lichtbruin, okergeel, terra en warmrood wordt steeds vaker toegepast. Er zijn aardetint schilderijen in zowel abstracte als figuratieve stijl. Vaak zijn in de afbeeldingen op de aardetint schilderijen natuurlijke vormen en materialen te herkennen.

schilderij Day at the Lake 2 van Irina

 

Aardetinten in je interieur

De laatste jaren is een trend zichtbaar in onze interieurs en wanddecoraties naar meer natuurlijke materialen, hergebruikte materialen, vintage meubelen en zachtere kleuren. Kleuren zoals warm-rood, lichtbruin, okergeel, oranje, terra en lichtgroen, de warmere kleuren uit het natuurpallet. Maar ook in combinatie met de koelere, neutralere kleuren uit het pallet; antraciet zwart, grijs en wit, laat verrassende resultaten zien.

De aardetint kleuren zijn bij uitstek ideaal om te gebruiken in een natuurlijk, vintage interieur, maar eigenlijk kun je met aardetinten alle kanten op. Je kunt een interieur op verschillende manieren inrichten met aardetinten. Kies je voor een donkere tint, bijvoorbeeld warm-rood, in combinatie met zandkleuren en azuurblauw om een Ibiza - Beach look te creëeren? Combineer je donkere warme aardetinten met elkaar of kies je juist voor allemaal lichtere aardetinten? Als je aardetinten zoals terra cotta en zand-kleuren combineert met warme grijstinten en lindegroen creëer je een rustgevend zuiders gevoel in je woonkamer.

Boulevard - Buttner

Aardetint schilderijen kopen

Welk aardetint schilderij past het beste in je interieur? Uitgangspunt is natuurlijk de beoogde sfeer in je interieur. Ben je al een eind op dreef en is een mooi schilderij aan de wand, de kers op de taart? Bepaal dan welke rol het schilderij heeft. Moet het schilderij opgaan in het totaalplaatje van je interieur kies dan voor aardetinten die direct aansluiten bij de gekozen kleuren in je interieur. Heb je bepaalde kleuraccenten aangebracht in je interieur? Zoek dan een schilderij dat aansluit bij die kleuraccenten zodat je een mooi geheel krijgt. Maar je kan er ook voor kiezen het schilderij het sluitstuk van je interieur te laten zijn, een schilderij waarmee je een statement wilt maken. Durf dan te kiezen en ga niet voor de makkelijke weg. Wil je een schilderij kopen maar twijfel je toch? Gebruik dan onze handige tool Voorbeeld in mijn interieur die naast elk schilderij te vinden is, en waarmee je in drie simpele stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur kunt plaatsen. Lees voor de zekerheid nog even alle blog-artikelen met TIPS over het ophangen van schilderijen.

Schilderij The Horizon 2 van Aleksandra

Wil je nu een schilderij kopen? De aardetint schilderijen in onze galerie zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Zoek je aardetint schilderijen in een bepaalde stijl, kleur of formaat, gebruik dan de filters aan de rechterkant. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgt of je komt het eerst bij ons bezichtigen. Uiteraard heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je schilderij.

Bekijk hier alle Aardetint Schilderijen!